Stiinta Baia Mare cucereste pentru a doua oara Cupa Regelui

Ultima etapa din faza de Play-Out a Cupei Regelui editia 2017 a programat pe Arena Zimbrilor partida dintre Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, o adevarata finala a competitiei, prin victoria cu rezultatul de 23-14 zimbrii maramureseni cucerind astfel pentru a doua oara consecutiv trofeul pus in joc.

Primele 20 de minute au apartinut militarilor, in conditiile in care jocul s-a desfasurat in jumatatea de teren a baimarenilor, care din minutul 6 au fost nevoiti sa evolueze in inferioritate numerica, dupa ce Adrian Apostol a vazut cartonasul galben, fiind trimis pe banca pedepselor. Rezultatul la jumatatea primei reprize a fost de 6-0 pentru Steaua, cu doua lovituri de pedeapsa marcate de Ionel Melinte.

Ca si in jocul de la Timisoara, George Sava a pastrat pe banca de rezerve cateva nume grele,  iar intrarea lui Sean Morrell a schimbat aspectul partidei, Stiinta Baia Mare trecand in avantaj dupa eseul marcat de Razvan Ailenei, pe care l-a transformat Talniela Maravunawasawasa, apoi tot uvertura a gazdelor a stabilit si rezultatul pauzei, 10-6, dintr-o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda a inceput cu ros-albastrii avand din nou initiativa, un eseu semnat de Robert Neagu, respectiv o lovitura de pedeapsa a lui Florin Vlaicu intorcand rezultatul de pe tabela de marcaj in favoarea bucurestenilor. Replica zimbrilor a venit insa imediat si in decurs de numai patru minute Taniela Maravunawasawasa a marcat din doua dropgoluri.

Pana la final Steaua nu a mai avut puterea sa revina, in schimb Stiinta Baia Mare a mai batut o data defensiva vizitatorilor prin georgianul Iuri Natriashvili, incercare transformata de Taniela Maravunawasawasa, care a stabilit atat rezultatul final, cat si numele castigatoarei editie 2017 a Cupei Regelui.

Prin cele doua succese obtinute in fata celor de la Timisoara Saracens, in deplasare, respectiv Steaua Bucuresti, Stiinta Baia Mare a cucerit pentru a doua oara consecutiv trofeul Cupa Regelui din cele trei disputate pana in prezent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *