CSM Bucuresti invinge campioana en-titre Timisoara Saracens

 Derbyul etapei a III-a din cadrul SuperLigii CEC Bank s-a disputat pe Stadionul National Arcul de Triumf si le-a avut ca protagoniste pe CSM Bucuresti si Timisoara Saracens, tigrii bucuresteni impunandu-se cu rezultatul de 28-16, dupa ce la pauza avantajul a fost de partea banatenilor, 9-13, astfel ca trupa lui Eugen Apjok se mentine pe pozitia secunda a clasamentului.

Inca din primele minute aspectul jocului a fost unul echilibrat cu CSM Bucuresti dand o replica pe masura adversarului intalnit, campionii en-titre Timisoara Saracens. Prima actiune notabila i-a apartinut lui William Helu, aripa timisorenilor fiind insa placata de Hinckley Vaovasa, in replica Valentin Calafeteanu deschizand scorul dintr-o lovitura de pedeapsa de la 42 de metri central pe butul vizitatorilor.

La jumatatea primei reprize Timisoara Saracens s-a instalat in jumatatea de teren a tigrilor si a obtinut o margine la cinci metri de terenul de tinta al acestora, molul care a urmat ducand la inscrierea primului eseu, autor Andrei Radoi. Jody Rose a transformat pentru ca apoi sa mareasca ecartul de partea banatenilor dintr-o lovitura de pedeapsa.

Pana la pauza CSM Bucuresti a controlat jocul, Valentin Calafeteanu a concretizat doua tentative de tinta pentru ca una sa o iroseasca de la centrul terenului, dar Jody Rose a mentinut avantajul de partea Timisoarei Saracens, tot dintr-o lovitura de pedeapsa.

Imediat dupa reluare Valentin Calafetenu a redus diferenta dintre cele doua echipe la un singur punct, Jody Rose a ratat  apoi o lovitura de pedeapsa si CSM Bucuresti a trecut in avantaj gratie dropgolului reusit de Darren Baron. Timisoara Saracens a revenit din nou la conducere prin Jody Rose, dar acesta avea sa fie momentul din care tigrii au revenit decisiv pentru a se impune.

Mai intai Hinckley Vaovasa a batut defensiva adversa cu o actiune personala, un balon de urmarire recuperat tot de el, urmat de un sprint pana in terenul de tinta, finalul gasindu-i pe elevii lui Eugen Apjok in ofensiva ceea ce le-a adus alte doua lovituri de pedeapsa din care Darren Baron a stabilit rezultatul partidei.

In urmatoarea etapa CSM Bucuresti se va deplasa pe terenul celor de la Stiinta Baia Mare, iar Timisoara Saracens va evolua pe propriul teren avand-o ca adversara pe Steaua Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *