CIFRELE ETAPEI – Partide echilibrate in etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank

CIFRELE ETAPEI - Partide echilibrate in etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank

Etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank a fost una echilibrata cu doar zece eseuri marcate si un punct bonus ofensiv obtinut de Dinamo Bucuresti, o etapa in care campionii en-titre au remizat cu Steaua Bucuresti aflata in continuare in fruntea clasamentului, iar Stiinta Baia Mare s-a impus in fata celor de la CSM Bucuresti.

In ordine cronologica prima partida a etapei a avut loc vineri, pe stadionul Dan Paltinisanu, acolo unde campionii en-titre nu au reusit nici de aceasta data sa se impuna dupa ce runda trecuta au cedat in fata tigrilor. A fost un joc de uzura in care fiecare dintre combatante a incercat sa concretizeze tentativele de tinta avute la dispozitie.

Practic cele doua echipe nu au avut nicio situatie clara de a marca eseu, astfel ca duelul dintre Gabriel Conache si Florin Vlaicu a stabilit rezultatul final, o remiza cu ajutorul careia ros-albastrii raman neinvinsi in aceast editie de campionat, o remiza de moral obtinuta pe final cu doar 13 jucatori pe teren.

Desi s-a deplasat pe Arena Zimbrilor din postura de invingatoare a campionilor en-titre, CSM Bucuresti nu a stiut sa profite de acest plus moral si a cedat in fata Stiintei Baia Mare, care s-a desprins decisiv in partea secunda. Tigrii puteau sa se aleaga cu bonusul defensiv, dar Valentin Calafeteanu nu a mai fost la fel de precis din fata butului, acesta irosind trei tentative de tinta.

Ca si in prima etapa in care au evoluat zimbrii, Taniela Maravunawasawasa a fost declarat jucatorul meciului, acesta reusind si un dropgol, procedeu tot mai des uzitat in ultima vreme, din care s-a marcat in acesta editie a SuperLigii CEC Bank de cinci ori, restul reusitelor avandu-i ca autori pe Darren Baron doua, Daniel Plai si Florin Vlaicu.

Cu Tudorel Bratu intr-o forma deosebita Dinamo Bucuresti a obtinut cea de-a doua victorie cu bonus ofensiv, chiar daca Universitatea Cluj si-a adus cu prisosinta aportul la spectacolul din teren cu o replica mai consistenta decat in celelate etape, aspect care din pacate insa pentru studentii de pe malurile Somesului nu puncteaza si in clasament.

Mijlocasul la gramada al dinamovistilor a inscris un total de 23 de puncte, cele mai multe reusite in aceasta stagiune, intr-o singura etapa de un jucator, doua eseuri, cinci transformari si o lovitura de pedeapsa. Acestea le-au plasat pe Tudorel Bratu in fruntea topului marcatorilor in care l-a devansat pe Daniel Plai. Ales si in runda precedenta “Jucatorul meciului”, la fel si in aceasta etapa, Tudorel Bratu merita cu  prisosinta si trofeul pentru “Jucatorul etapei.”

Etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank a fost cea mai saraca din punctul de vedere al marcarii eseurilor, doar zece reusite, in partidele jucate intre echipele care au ca obiectiv declarat calificarea in semifinale consemnandu-se doua eseuri, pragmatismul si nevoia de puncte scotandu-i in evidenta pe transformeri.

In privinta jucatorilor straini, pe teren s-au aflat un numar de 36 care in total au marcat doua eseuri si 28 de puncte, unul singur, Taniela Maravunawasawasa fiind desemnat “Jucatorul meciului”.

Statistica Etapei a IV- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 1 rezultat de egalitate, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv( Dinamo Bucuresti)
Numar de eseuri: 10
-3 in prima repriza, 7 in repriza secunda
-3 de partea gazdelor, 7 de partea oaspetilor
-5 cu aportul inaintarii, 5 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-1, Taloneri-1, Linia a doua-2, Flankeri-0, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-2,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-0,Aripi-3,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Dinamo Bucuresti-5 reusite
-Cele mai eficiente defensive: Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti –niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)- 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)-23(2e,5tr,1lp)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Taniela Maravunawasawasa (Stiinta Baia Mare) ,Gabriel Conache (Timisoara Saracens) si Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 10
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 36( Bilant general: 2 eseuri, 28 de puncte)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *