Cifrele Etapei-Steaua termina neinvinsa turul sezonului regulat al SuperLigii CEC Bank

Odata cu disputarea partidelor din etapa a VII-a , a luat sfarsit turul sezonului regulat al editiei 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank, o runda in care Steaua Bucuresti s-a impus in derbyul cu CSM Bucuresti si fara a cunoaste infrangerea, militarii conduc in clasamentul primului esalon valoric la un ecart de sase puncte fata de Stiinta Baia Mare aflata pe pozitia secunda.

Chiar daca nu a avut un parcurs asa cum ne obisnuise in sezoanele anterioare, campioana en-titre, Timisoara Saracens a terminat turul sezonului regulat pe pozitia a treia. Si in aceasta runda banatenii au dat ceva emotii propriilor suporteri pentru ca spre lauda lor, cei de la Politehnica Iasi si-au jucat sansa la jumatatea primei reprize fiind chiar in avantaj. Valoarea banatenilor insa si-a spus cuvantul, acestia obtinand singurul punct bonus al etapei.

Asa cum era de asteptat, in urma evolutiilor bune din partidele anterioare, Dinamo Bucuresti a dat o replica pe masura Stiintei Baia Mare chiar pe Arena Zimbrilor unde cu mai multa disciplina, alb-rosii fiind avertizati in doar cateva minute cu doua cartonase galbene, elevii lui Cristi Haldan puteau obtine mai mult decat bonificatia defensiva. Zimbrii , gratie fortei inaintarii in special, au obtinut puncte importante si vor incepe returul sezonului regulat de pe pozitia secunda a clasamentului.

Derbyul etapei a avut loc pe Stadionul National Arcul de Triumf intre liderul Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti in calitate de gazda, miza obtinerii punctelor puse in joc alaturi de dorinta de revansa a militarilor pentru medaliile de bronz pierdute in sezonul trecut in fata tigrilor generand un joc tacticizat dominat de lupta de uzura a celor doua inaintari.

Cum niciuna dintre cele doua defensive nu a lasat brese care sa fie speculate de adversar, victoria a fost decisa de duelul transformerilor pe care l-a castigat Florin Vlaicu in detrimentul lui Darren Baron, uvertura ros-albastrilor fiind si cele mai prolific marcator al acestei runde si in acelasi timp “Jucatorul etapei” pentru incununarea efortului colectiv al coechipierilor sai.

A fost o etapa saraca in eseuri, 14 la numar, cele mai putine consemnate intr-o singura runda de la inceputul campionatului. Cate o dubla au izbutit William Helu, aripa timisorenilor ajungand la un total de patru reusite si Razvan Ailenei care dupa hat-trick-ul din etapa trecuta a acumulat cinci finalizari in terenul de tinta advers.

Pe teren s-au aflat un numar de 36 de jucatori straini, singurul care a primit titlul de “Jucatorul meciului” fiind uvertura celor de la Timisora Saracens, Stefano Hunt.  S-au remarcat de asemenea dinamovistii Fili Lomani si Simote Liueli autorii unei faze spectaculoase care a dus la eseul alb-rosilor din partida cu Stiinta Baia Mare.

Daca de la inceputul campionatul arbitrii au acordat doar cartonase galbene, in acesta ultima etapa a turului sezonului regulat s-a inregistrat si primul cartonas rosu vazut de stelistul Florin  Ionita.

Statistica Etapei a VII- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv( Timisoara Saracens)
-2 puncte bonus defensiv (Dinamo Bucuresti, CSM Bucuresti)
Numar de eseuri: 14
-5in prima repriza, 9 in repriza secunda
-11 de partea gazdelor, 3 de partea oaspetilor
-3 cu aportul inaintarii, 11 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-0, Taloneri-0, Linia a doua-0, Flankeri-1, Inchizatori-2,Mijlocasi la gramada-1,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-4,Aripi-5,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-8 reusite
-Cele mai eficiente defensive: Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti-niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare) si William Helu (Timisoara Saracens-cate 2 reusite)
-Cele mai multe puncte marcate: Florin Vliacu (Steaua Bucuresti)-15(5lp)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare), Stefano Hunt (Timisoara Saracens)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 7
Cartonas rosu: 1
Jucatori straini: 36( Bilant general: 6 eseuri, 50 de puncte)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *