Baia Mare invinge pe U Cluj intr-o partida cu 12 eseuri

In prima etapa a fazei calificarilor in semifinalele Cupei Romaniei, pe Arena Zimbrilor s-au aflat fata in fata, Stiinta Baia Mare si Universitatea Cluj, dupa o partida spectaculoasa in care s-au consemnat 12 eseuri victoria a revenit zimbrilor cu rezultatul de 58-17.

Egalitatea de pe tabela de marcaj s-a mentinut pana in minutul 12 cand Universitatea Cluj a deschis scorul prin lovitura de pedeapsa a lui Ionut Mazare insa imediat dupa repunerea de la centru, Colin Bredell a batut defensiva studentilor ardeleni tot uvertura baimarenilor reusind si transformarea.

La jumatatea primei reprize Universitatea Cluj  a trecut din nou in avantaj cu eseul lui Alin Dinu, transformat de Ionut Mazare, insa pana la pauza elevii lui George Sava au preluat initiativa trecandu-si in cont trei incercari, aturori Colin Bredell, Johannes Van Heerden si  Florian Rosu, astfel ca dupa 40 de minute Stiinta Baia Mare conducea cu 22-10.

Imediat dupa reluare Cristi Chirica a majorat ecartul in favoarea maramuresenilor pentru ca un cartonas galben vazut de Sikuea Taliuaului sa le dea sansa clujenilor de a mai reveni, Claudiu Curca fiind cel care a culcat balonul in terenul de tinta al gazdelor.

Aveau sa fie practic ultimele puncte pentru alb-negri, pentru ca apoi Stiinta Baia Mare a fost de neoprit, alte eseuri fiind reusite de Mtya Dumani, Mihai Lamboiu, Cristi Chirica care si-a trecut in cont dubla persoanala respectiv  Jone Nasalo, astfel ca zimbrii au obtinut si bonusul ofensiv.

In urmatoarea etapa Stiinta Baia Mare se va deplasa in Banat pentru derbyul cu Timisoara Saracens, iar Universitatea Cluj va evolua pe propriul teren impotriva celor de la CSM Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *