Steaua invinge pe U Cluj cu bonus ofensiv

Steaua Bucuresti isi continua neinvinsa parcursul si in Cupa Romaniei, ros-albastrii impunandu-se in etapa a treia, pe teren propriu in fata Universitatii Cluj, cu 29-17 (14-10), studentii dand o replica curajoasa militarilor.

Partida din Ghencea a inceput in forta, Steaua reusind sa marcheze doua eseuri in primele 10 minute, prin Alexandru Porojan si Bogdan Doroftei, ambele transformate de Ionel Melinte, care a preluat rolul de transformer de la Florin Vlaicu, prezent pe teren in mijlocul Stejarilor. 14-0 si partida se anunta una la discretia gazdelor. Studentii clujeni au jucat insa fara complexe si au revenit in joc. Au luat prin surpindere apararea Stelei pentru a marca un eseu frumos, autor Petru Dinu, transformat de Ionut Mazare. Acelasi Mazare, 10 minute mai tarziu reducea ecartul printr-un dropgol, 14-10, acesta fiind de altfel si scorul pauzei.

In partea secunda, cu o banca de rezerve mai experimentata, Steaua a inclinat incet, incet, balanta in favoarea ei. Astfel, in minutul 48, Ionel Melinte a marit  ecartul in urma unei lovituri de pedeapsa, 17-10, ca trei minute mai tarziu Alexandrul Porojan sa isi treaca in cont al doilea eseu, 22-10. In minutul 67, Steaua pune noi puncte, Porojan reusind hat-trick-ul. Tudor Boldor transforma si elevii lui Danut Dumbrava iau avans considerabil, 29-10. In ultimele 10 minute ale partidei, gazdele evolueaza in inferioritate numerica, Tudor Boldor vazand cartonasul galben, ca in ultimul minut de joc, sa i se alature pe banca de pedepse Sakalia Sosefo. Clujenii au valorificat superioritatea si exact inainte de fluierul final au reusit o incercare prin Claudiu Curca, transformata de Ionut Mazare, 29-17.

Steaua obtine o victorie cu bonus ofensiv, Alexandru Porojan fiind desemnat de altfel si jucatorul meciului.

In etapa a IV-a, Steaua se va deplasa la Timisoara, in timp ce U Cluj va primi vizita celor de la CS Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *