Timisoara Saracens a administrat prima infrangere Stelei in acest sezon competitional

Stadionul Gheorghe Rascanu a gazduit partida din etapa a IV-a contand pentru faza calificarilor in semifinalele Cupei Romanei, dupa un joc spectaculos, in care s-au consemnat sapte eseuri, victoria revenind Timisoarei Saracens, care a cauzat prima infrangere Stelei in acest sezon competitional, 41-7 (15-0).  Victoria este cu atat mai importanta cu cat vine la cateva zile dupa demiterea antrenorului principal, australianul Matt Williams.

Prima repriza a intalnirii a fost dominata de catre Timisoara Saracens, care a pus presiune constanta pe apararea stelista, primele puncte ale partidei venind in minutul 11, dupa o patrundere frumoasa a lui Madalin Lemnaru, eseu transformat de Tevita Manumua. A urmat o perioada in care jocul a fost echilibrat, iesind in evidenta cele doua pachete de inaintare. In minutul 33, Tevita mareste avantajul banatenilor transformand o penalitate, pentru ca cinci minute mai tarziu, acelasi jucator sa culce balonul in terenul de tinta advers, 15-0.

Debutul partii secunde o gaseste pe Timisoara in atac, Manumua reusind sa isi treaca a doua oara numele pe lista marcatorilor, incercarea lui venind in urma unei actiuni spectaculoase. Transforma fara emotii, iar rezultatul devine 22-0. In minutul 50, arbitrul Ionut Bodea il elimina pe capitanul Stelei, Grigoras Diaconescu, iar sarazinii profita de superioritatea numerica pentru a marca inca o incercare. In urma unui mol, Daniel Ianus gaseste bresa, eseu transformat de Manumua, 29-0 (min. 53). Chiar inainte de revenirea lui Diaconescu pe teren, Vladut Popa reuseste al cincilea eseu pentru Timisoara, transformat de Manumua, 36-0.

Neinvinsa in acest sezon competitional, Steaua are o tresarire de orgoliu si reuseste primele puncte cu doar trei minute inainte de finalul partidei, prin Eduard Bencea, eseu transformat de Patelesio Oneone.

Partida se incheie cu inca o incercare reusita de Timisoara prin James Doyle, 41-7, acesta fiind si rezultatul final al partidei. Banatenii obtin o victorie cu punct bonus ofensiv, in timp ce Steaua sufera prima infrangere in acest sezon.

In etapa a V-a a Cupei Romaniei, Timisoara Saracens se deplaseaza la Bucuresti unde va intalni pe CS Dinamo, in timp ce Steaua primeste pe teren propriu vizita echipei CSM Stiinta Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *