Baia Mare trece in fruntea clasamentului Cupei Romaniei

 Etapa a V-a din faza calificarilor pentru semifinalele Cupei Romaniei a programat pe stadionul din Complexul Ghencea partida dintre Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare, dupa un joc controlat in mare parte de baimareni acetia impunandu-se cu rezultatul de 22-8, succes gratie caruia au urcat pe prima pozitie a clasamentului.

Partida a inceput echilibrat insa in minutul 15 Florin Ionita a vazut cartonasul galben si Steaua Bucuresti s-a vazut nevoita sa evolueze pentru zece minute in inferioritate numerica.  Astfel, cu un jucator in plus pe teren maramuresenii au fortat deschiderea scorului si au reusit-o prin Jonathan Bredell din lovitura de pedeapsa.

Replica elevilor lui Danut Dumbrava nu a intarziat si Florin Vlaicu a restabilit egalitatea, tot dintr-o tentativa de tinta concretizata in puncte insa forta pachetului de inaintare a zimbrilor si-a spus cuvantul si dupa o presiune constanta la cinci metri de terenul de tinta al ros-albastrilor a venit inevitabil eseul de penalizare.

Desi Steaua Bucuresti a incercat sa revina pana la pauza de fiecare data militarii s-au izbit de apararea atenta a vizitatorilor, astfel ca dupa primele 40 de minute de joc la vestiare s-a intrat cu rezultatul de 10-3 in favoarea Stiintei Baia Mare.

Dupa reluare stelistii s-au vazut nevoiti inca o data sa evolueze in doar 14 jucatori, Sosefo Sakalia fiind cel avertizat cu cartonas galben. Elevii lui George Sava au profitat din plin si astfel au venit doua incercari, un eseu de penalizare si o reusita a lui Adrian Apostol dupa o faza purtata pe traseul Bidzina Shamkharadze-Florin Baradasu, ultimul fiind semnatarul pasei decisive.

Jonathan Bredell a ratat transformarea  si ros-albastrii au inceput cursa de urmarire dar nu au reusit mai mult decat o incercare prin Bogdan Doroftei care a speculat una dintre putinele sincope din apararea adeversa, o incercare a carei transformare a ramas netransformata, Florin Vlaicu trimitand balonul pe langa barele butului.

Stiinta Baia Mare a obtinut un succes important, al patrulea din tot atatea partide disputate in acesta faza a Cupei Romanei iar etapa urmatoare va evolua pe terenul Politehnicii Iasi, in timp ce Steaua va reveni pe teren anul viitor in etapa a VII-a cand va intalni pe CSM Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *