Prima finala pentru CSM Bucuresti

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf, prima semifinala a Cupei Romaniei editia 2017-2018 a opus echipele CSM Bucuresti si Timisoara Saracens, dupa ce la pauza au condus cu 17-0, tigrii au obtinut calificarea in finala impunandu-se cu rezultatul de 27-22.

Elevii lui Eugen Apjok au inceput partida in forta si inca din minutul 8 s-a consemnat deschiderea scorului prin eseul marcat de Kamil Sobota, care a gasit bresa din defensiva banatenilor. Reusita a fost transformata de Daniel Faasen si scorul devenea 7-0 pentru bucuresteni in disputa cu detinatoarea trofeului, Timisoara Saracens.

Initiativa a ramas de partea tigrilor si Catalin Prunaru a culcat din nou balonul in terenul de tinta advers, pana la pauza Daniel Faasen ducand scorul la 17-0, astfel ca primele 40 de minute i-au gasit pe bucuresteni intr-un avantaj considerabil si pentru ca, surprinzator, campionii en-titre nu au reusit sa inscrie niciun punct.

Dupa reluare, Madalin Lemnaru a redus diferenta, pentru ca apoi desi a evoluat in 14 jucatori dupa ce Jack Cobden a vazut cartonasul galben, tot CSM Bucuresti sa aiba sansa de a marca insa Daniel Faasen a irosit doua tentative de tinta. In replica Gabriel Conache a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa.

Mai eficienti s-au dovedit tigrii care au stiut sa profite de superioritatea numerica, cel eliminat temporar fiind de aceasta data Marian Sabau si Daniel Carpo a marcat un eseu transformat de Tudorel Bratu pentru ca apoi Darren Baron sa mareasca ecartul la 27-8.

In ciuda eforturilor si a celor doua eseuri marcate de Randall Morrison si Christopher Apoua, banatenii nu au mai putut intoarce soarta partidei, astfel ca CSM Bucuresti s-a calificat pentru prima data in finala mare a unei competitii, cu sansa de a cuceri trofeul pus in joc.

Cealalta semifinala se va disputa sambata pe Arena Zimbrilor, iar invingatoarea partidei Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti o va intalni in finala Cupei Romaniei editia 2017-2018 pe CSM Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *