Stiinta Baia Mare se califica in finala Cupei Romaniei editia 2017-2018

In cea de-a doua semifinala a Cupei Romaniei editia 2017-2018, pe Arena Zimbrilor s-au intalnit Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, dupa o partida echilibrata victoria revenind maramuresenilor , cu rezultatul de 16-7,care au obtinut calificarea in ultimul act al competitiei.

Inca din primele minute ale partidei Stiinta Baia Mae s-a instalat in jumatatea de teren a bucurestenilor si profitand de o greseala a militarilor a deschis scorul prin Taniela Maravunawasawasa care a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa. In continuare, jocul s-a desfasurat cu precadere intre cele doua linii de 22, niciuna dintre echipe neavand sanse reale de a marca.

In minutul 27 baimarenii reusesc o actiune legata si obtin o lovitura de pedeapsa , de la 22 de metri fata de butul stelistilor, acelasi Taniela Maravunawasawasa majorand diferenta la 6-0. A urmat insa replica ros-albastrilor si dupa un mol de margine continuat cu cateva momente de fixare, Eseria Vueti a reusit sa inscrie primul eseu al partidei.

In ciuda pozitiei dificile Ionel Melinte a transformat si Steaua Bucuresti a trecut in avantaj, insa pana la pauza tot Taniela Maravunawasawasa a fost cel care s-a evidentiat din nou din fata butului, de la o distanta apreciabila, aproximativ 42 de metri si astfel, dupa primele 40 de minute, zimbrii conduceau cu rezultatul de 9-7.

Pentru militari partea secunda a inceput cu o eliminare temporara a lui Eseria Vueti care a vazut cartonasul galben, dar si in aceste conditii maramuresenii nu au reusit sa inscrie, ba mai mult. initiativa a apartinut trupei lui Danut Dumbrava care putea sa intoarca inca o data rezultatul, insa Tudor Boldor a irosit o tentativa de tinta.

Dupa momente de joc mai bune ale militarilor, Stiinta Baia Mare a revenit in jumatatea de teren a oaspetilor si dupa un mol de margine, Bidzina Shakharadze a marcat o incercare, transfomata de Taniela Maravunawasawasa, puncte care in finalul partidei aveau sa fie decisive pentru stabilirea echipei calificate in finala.

Ultimele minute i-au gasit pe ros-albastri in incercarea de a reveni insa eforturile acestora s-au izbit de o aparare atenta a zimbrilor, care in ciuda cartonasului galben vazut de Mihai Dico au inchis culoarele catre propriul teren de tinta, conservand rezultatul.

Astfel finala Cupei Romaniei din acest sezon va fi una inedita in care se vor intalni Stiinta Baia Mare si CSM Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *