Antrenorul „zimbrilor”, George Sava: „Victoria, singurul obiectiv pe care il avem”

Finala Cupei Romaniei editia 2016-2017, programata la Cluj, sambata, 31 martie, ora 11:00, pe Stadionul Iuliu Hatieganu, aduce in lupta pentru trofeu pe CSM Bucuresti si CSM Stiinta Baia Mare. Antrenor al „zimbrilor” din vara anului trecut, George Sava se afla la al doilea meci cu trofeul pe masa, dupa ce a cucerit, impreuna cu echipa sa, Cupa Regelui. Acesta a vorbit despre asteptarile pe care le are de la aceasta finala.

Ce inseamna pentru Baia Mare calificarea in finala?
Pentru Baia Mare faptul ca este in finala a devenit obisnuita, este o echipa care are experienta multor finale disputate, o echipa puternica, insa pentru mine, e un nou inceput. Faptul ca suntem in aceasta faza a competitiei trebuie sa ne motiveze suplimentar, trebuie sa jucam, sa respectam planul de joc, daca nu, nu vom avea nicio sansa.

Cum ati caracteriza jocul echipei?
Am avut parte de terenuri grele in meciurile disputate de la reluarea competitiei, ceea ce a facut dificil ca echipa sa isi faca jocul, sa se exprime in teren. Ma bucur ca am reusit sa avem un debut bun, important este ca am castigat meciurile si incercam, ca de la partida la partida, sa ne imbunatatim jocul. Echipa este in schimbare, incercam sa jucam altceva, am schimbat sistemul de joc si baietii se adapteaza din ce in ce mai bine.

George Sava a adus un prim trofeu la Baia Mare, Cupa Regelui

Ce ati schimbat cel mai mult de cand sunteti antrenor la Baia Mare?
In primul rand, incercam sa marim numarul de pase, apoi organizarea in joc, sa ne organizam un pic altfel.

Cum vedeti finala cu CSM Bucureti?
Va fi un meci greu, CSM-ul este o echipa in crestere, insa ne vom juca sansa.

Ce credeti ca va face diferenta in aceasta finala?
Sper ca baietii sa inteleaga ca finala se joaca si trebuie castigata, este un meci la fel pentru toti. Suntem echilibrati pe compartimente, noi avem un plus pe inaintare, insa ramane de vazut cum vor fi lucrurile in meci, cum vom gestiona lucrurile.

Cum sunt pe jucatori?
Sunt foarte motivati pentru a face un joc bun si pentru a cuceri trofeul. A fost o saptamana buna de pregatire si imi doresc ca jucatorii sa scape de acest sindrom al locului 2, al finalelor pierdute.

Care este obiectivul pentru aceasta finala?
Victorie, nu avem alta optiune, este singurul obiectiv pe care il avem.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *