CSM Bucuresti a castigat editia 2017-2018 a Cupei Romaniei

Disputata pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, finala Cupei Romaniei editia 2017-2018 a revenit echipei CSM Bucuresti care dupa o partida dramatica, care a necesitat prelungiri pentru stabilirea invingatoarei, s-a impus in fata celor de la Stiinta Baia Mare cu rezultatul de 27-26, dupa 80 de minute consemnandu-se egalitatea, 19-19.

Asa cum era de asteptat, avand in vedere miza partidei, primele minute au insemnat un joc echilibrat, astfel ca Taniela Maravunawasawasa a profitat de ocazia avuta si a deschis scorul dintr-o tentativa de tinta, insa imediat Valentin Calafeteanu a egalat prin acelasi procedeu. Pana la jumatatea primei reprize rezultatul s-a mentinut, cel care avea sa modifice tabela de marcaj fiind din nou Taniela Maravunawasawasa, mijlocasul la deschidere al zimbrilor.

CSM Bucuresti a trecut in ofensiva si Valentin Calafeteanu a marcat din dropgol, dar tot dintr-un dropgol Taniela Maravunawaswasa i-a readus din nou in avantaj pe cei de la Stiinta Baia Mare, astfel ca dupa primele 40 de minute elevii lui George Sava se aflau intr-un avantaj fragil de numai trei puncte gratie concretizarii tentativelor de tinta de care au profitat.

Debutul partii secunde a adus si prima ocazie reala de marcare a unui eseu si dupa ce Cristi Chirica nu a reusit sa duca balonul pana in terenul de tinta, putin mai tarziu Mtya Dumani a batut apararea bucurestenilor, incercare transformata de Taniela Maravunawasawasa, baimarenii desprinzandu-se la 16-9.

Tigrii au revenit insa in joc si Darren Baron a concretizat doua lovituri de pedeapsa insa in minutele care au urmat, desi Sean Morrell s-a aflat pe banca pedespelor pentru un cartonas galben, ecartul nu a scazut din lupta surda a inaintarilor rezultand alte doua eliminari temporare ale jucatorilor Constantin Pristavita, respectiv Omar Baliashvili.

Pe finalul timpului regulamentar de joc, CSM Bucuresti a fortat victoria si presiunea trupei lui Eugen Apjok s-a materializat prin eseul lui Omar Baliashvili, transformat de Darren Baron, insa bucurestenii nu au putut gestiona fara greseala ultimul atac al maramuresenilor si Taniela Maravunawasawasa a trimis finala in prelungiri cu o lovitura de pedeapsa.

Prima repriza a prelungirilor i-a readus pe baimareni la conducere, 26-22, o incercare reusind-o Florin Bardasu, transformata de Taniela Maravunawasawasa, respectiv o penalitate trecuta in contul lui Darren Baron.  Lovitura de gratie a venit insa de la Sioeli Lama care a fructificat la colt o actiune venita pe fondul presiunii CSM-ului, puncte care au decis rezultatul final.

Astfel la prima participare intr-o finala CSM Bucuresti cucereste primul trofeu din istoria clubului, respectiv Cupa Romaniei, trofeu care trei sezoane consecutiv s-a aflat in posesia Timisoarei Saracens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *