Capitanul “tigrilor”, Adrian Ion: “Urmatorul obiectiv e sa jucam finala SuperLigii”

CSM Bucuresti este noua detinatoare a Cupei Romaniei, performanta cu atat mai remarcabila cu cat tigrii au reusit sa cucereasca trofeul acesta in chiar prima finala disputata. Adrian Ion, capitanul CSM-ului a vorbit despre aceasta victorie (27-26 cu Stiinta Baia Mare) si cat de mult ii motiveaza pentru SuperLiga CEC Bank.

E primul trofeu cu CSM Bucuresti pentru tine. Ce inseamna asta pentru tine?
Este munca mea de 4 ani, toate antrenamente si visele, obiectivele si dorintele pe care le-am avut aici. In primul an am terminat pe ultimul loc, apoi am ocupat locul 3 in Cupa Regelui, dupa care a urmat locul 3 in campionat. Echipa a progresat de la an la an, acum am reusit sa cucerim primul trofeu si suntem nerabdatori sa inceapa si SuperLiga CEC Bank, sa facem meciuri bune si sa urcam in finala competitiei. In plus, este un trofeu care revine in Bucuresti dupa aproape noua ani si ne bucuram ca am reusit sa facem asta.

Cum a fost finala cu Baia Mare?
O partida dificila, dar toti ne asteptam la asta. Baia Mare e o echipa buna, puternica, a fost finalista anul trecut si era clar ca venea cu obiectivul de a castiga trofeul. Terenul de joc a fost putin greu, ceea ce cred ca i-a avantajat putin pe ei, insa noi ne-am adaptat si am reusit sa jucam bine, sa ne facem jocul si sa obtinem rezultatul pe care ni l-am dorit la finalul celor 100 de minute.

A fost primul meci in care ai jucat 100 de minute…
(rade) Da. Sincer, nici nu iti dai seama cat timp joci, pentru ca esti concentrat acolo. Cred ca am fi putut juca inca o repriza. Avem o pregatire fizica foarte buna, nu a fost problema sa cadem fizic sau sa cedam pe final.

Ce crezi ca a facut diferenta?
Noi am crezut enorm in sansa noastra, am intrat in joc convinsi ca vom castiga. Chiar daca au fost momente in care eram condusi, stiam ca vom reusi sa intoarcem rezultatul. Mentalitatea pozitiva si pregatirea fizica foarte buna pe care am reusit sa o avem pentru acest meci au facut diferenta.

Ce s-a schimbat in jocul echipei de cand e Eugen Apjok antrenor?
Jucam un rugby de calitate, placut ochiului, avem un joc in viteza. Are un sistem bun, la care participa toata echipa, inaintasii fiind implicati in actiunile treisferturilor.

Cum arata acum echipa?
Am inceput sa fim o echipa omogena, au venit jucatori care au ridicat si mai mult nivelul echipei. Jucatorii noi s-au integrat rapid, i-am ajutat cat de mult am putut pentru ca suntem un grup unit si primitor.

Care a fost cel mai greu lucru pentru tine de cand esti la CSM Bucuresti?
Greutati intampinam toti, indiferent de ceea ce facem. In acesti patru ani am trecut prin toate schimbarile, am avut colegi din toata lumea, colegi care au venit, au plecat, a trebuit sa ii integram in echipa, sa ii familiarizam cu sistemul de joc. Fiecare jucator are personalitate diferita, unii sunt mai dificili, altii mai sensibili, trebuie sa gasesti calea de mijloc cu toata lumea. In calitate de capitan trebuie sa fii un bun psiholog, sa vorbesti cu fiecare in parte, sa le dai incredere, sa ii incurajezi si  mai ales, trebuie sa ii faci sa inteleaga ca doar impreuna putem lupta pentru obiectivul echipei, pentru victorie. Sunt greutati placute, pot spune.

Cum abordati SuperLiga CEC Bank?
Am incheiat un capitol. Am ramas cu un gust dulce dupa cucerirea Cupei Romaniei, insa acum suntem concentrati pe partidele din campionat. Suntem constienti ca ne asteapta meciuri grele, adversarii pe care ii vom avea vor veni pregatiti sa ne invinga. Am inceput pregatirea pentru meciul cu U Cluj, trebuie sa luam cinci puncte din aceasta intalnire, nu mai avem voie sa facem pasi gresiti, avem de recuperat puncte, pentru ca trebuie sa ajungem cat mai sus. Ne dorim sa jucam finala mare, sa reusim inca o premiera pentru club. Suntem o echipa pregatita, antrenata, avem incredere in noi, important este sa facem meciuri bune si apoi se vor vedea si rezultatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *