Timisoara Saracens s-a impus pe terenul Stiintei Baia Mare

Derbyul etapei a 9-a din SuperLiga CEC Bank s-a disputat pe Arena Zimbrilor, acolo unde pe un teren greu si un joc pe masura titulaturii de cap de afis al rundei, Timisoara Saracens a trecut de Stiinta Baia Mare cu rezultatul de 22-18, banatenii obtinand o victorie importanta in timp ce zimbrii s-au vazut nevoiti a se multumi cu punctul bonus defensiv.

Inca din primele minute partida a fost una incrancenata, de uzura si daca Stiinta Baia Mare a incercat dupa primul fluier al arbitrului sa-si impuna jocul, Timisoara Saracens a revenit, insa niciuna dintre echipe nu si-a creat situatii clare de marca, lupta desfasurandu-se cu precadere intre cele doua linii de 22.

Minutul 21 avea sa aduca deschiderea scorului dupa o prima patrundere periculoasa a maramuresenilor in 22-ul banatenilor. Faza a pornit de la un mol de margine, la cinci metri de terenul de tinta al timisorenilor iar cel care a concretizat efortul colectiv a fost Sione Fakaosilea, Taniela Maravunawaswasa ratand insa transformarea.

Oapetii au incercat sa dea replica dupa punctele primite insa Gabriel Conache a ratat o lovitura de pedeapsa in timp ce Taniela Maravunawasawasa a marit ecartul la 8-0.  Finalul primei reprize a gasit trupa din Banat in ofensiva si dupa o gramada la cinci metri de terenul de tina al gazdelor Marian Drenceanu a finalizat cu eseu, transformat de Gabriel Conache.

Partea secunda s-a reluat de la scorul de 8-7 in favoarea Stiintei Baia Mare cu o echipa Timisoara Saracens mult mai decisa sa-si apropie victoria. In plina ofensiva a banatenilor insa, Taniela Maravunawasawasa a interceptat o pasa a lui Manumua Tevita si dupa o cursa de aproximativ 60 de metri a inscris a doua incercare pentru baimareni, transformata tot de el.

Avea sa vina insa cartonasul galben vazut de Mtya Dumani si in inferioritate numerica maramuresenii nu au rezistat unui mol al Timisoarei Saracens care a obtinut un eseu de penalizare.  In perioada cat au avut 14 jucatori pe teren, elevii lui Geroge Sava nu au mai primit alte puncte, ba mai mult au concretizat o penalitate prin Jonathan Bredell.

Ultimele minute ale partidei au insemnat un asalt al trupei lui Sosene Anesi asupra terenului de tinta la gazdelor care nu au mai facut fata nici pe inaintarea solida care-i caracterizeaza, Vasile Rus ducand-o pe Timisoara Saracrens pentru prima data in avantaj in mintul 72, pentru ca apoi Luke Samoa sa dea lovitura de gratie dintr-o tentativa de tinta.

Cu acest succes Timisoara Saracens a ramas pe pozitia a patra insa toate celelalte echipe angrenate in lupta pentru semifinale au un joc mai mult disputat, etapa viitoare banatenii avand un alt derby de foc pe propriul teren cu CSM Bucuresti  in al carei fief se va deplasa apoi, in etapa a 11-a, Stiinta Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *