Alexandru Oancea de la CSM Bucuresti a fost desemnat Jucatorul etapei a X-a

Etapa a X-a a SuperLigii CEC Bank a programat duelul dintre Timisoara Saracens si CSM Bucuresti, tigrii impunandu-se pe stadionul Gheorghe Rascanu cu 11-6. Meciul, extrem de disputat, l-a evidentiat pe jucatorul de linia I al bucurestenilor, taloneurul Alexandru Oancea. Desemnat la sfarsitul partidei “Omul meciului”, acesta a primit si trofeul de “Jucatorul etapei”.

Alexandru Oancea (24 ani) evolueaza la CSM Bucuresti de aproximativ sapte luni, revenind in rugbyul profesionist dupa o pauza de aproape trei ani, din cauze  medicale. A evoluat in trecut la CSM Stiinta Baia Mare, unde l-a avut antrenor tot pe Eugen Apjok. “Eu am venit odata cu dansul la CSM Bucuresti, am mai lucrat la Baia Mare sub conducerea lui, stiu ce asteptari are de la jucatori si pot spune ca mi-a fost usor sa ma adaptez. Daca iti faci datoria ca jucator, esti serios si dai totul in antrenamente si pe teren, meci de meci, rezultatele vor veni de la sine”, spune Oancea.

In partida dintre Timisoara Saracens si CSM Bucuresti, principalul duel a fost la nivelul pachetului de inaintare, castigatoarea luptei de uzura fiind echipa care a facut cele mai putine greseli. Linia intai a tigrilor a excelat in gramezi, dar si in repunerile din margine, unde s-a remarcat Oancea (1,82 m si 124 kg), taloneurul bucurestenilor. “A fost un meci foarte greu, ne asteptam insa sa fie asa. Cred ca diferenta a facut-o motivatia in plus, dorinta mai mare a noastra de a castiga. Nu s-a jucat foarte spectaculos pentru ca miza acestei intalniri era mare si practic si-a pus amprenta asupra evolutiei noastre, in plus terenul a fost foarte tare. Noi am pornit in returul SuperLigii CEC Bank cu obiectivul de a recupera puncte si de a termina in primele doua echipe ca sa jucam semifinalele pe teren propriu. Presiunea rezultatului a fost destul de mare pentru noi, nu aveam decat optiunea de a castiga. Ma bucur ca am reusit sa facem acest lucru, cred ca putem progresa in continuare ca nivel de joc, avem colegi noi care mai au insa nevoie de timp ca sa se integreze perfect in echipa”, a spus Oancea.

In acest weekend, CSM Bucuresti se pregateste pentru un alt meci puternic, cu CSM Stiinta Baia Mare, partida care va avea loc pe 21 aprilie, ora 19:30, pe Stadionul Arcul de Triumf (in direct pe Telekom Sport). “Va fi inca o intalnire grea  care vine la doua saptamani dupa finala din Cupa Romaniei pe care am castigat-o in fata lor. Suntem constienti ca vor veni mult mai motivati si mai dornici sa ne invinga, cred ca va fi un meci interesant. Noi nu avem alta optiune decat victoria pentru ca trebuie sa terminam in primele doua echipe. Acest trofeu, Cupa Romaniei, cucerit cu CSM, primul pentru mine, vine intr-un moment bun, ne da mai multa incredere in noi, ne motiveaza suplimentar si ne ambitioneaza mai mult in dorinta noastra de a juca si finala SuperLigii CEC Bank”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *