Victorie categorica a Timisoarei Saracens in meciul cu Dinamo

Pe Stadionul Gheorghe Rascanu in cadrul etapei a XII-a a SuperLigii CEC Bank, campioana en-titre, Timisoara Saracens a intalnit pe CS Dinamo, banatenii reusind sa treaca peste esecul ratarii calificarii in grupele Challenge Cup si sa se impuna cu 52-7 (19-7). Partida a fost echilibrata doar in primele 25 de minute cand scorul arata, 7-7, la final, timisorenii contabilizand pe tabela nu mai putin de opt eseuri.

Timisoara a inceput ezitant meciul, primul eseu fiind marcat abia in minutul 13 de Stephen Shennan, Luke Samoa transformand si dand echipei un prim avantaj, 7-0. Dinamovistii nu s-a dovedit insa un adversar facil, fiind hotarati sa isi joace sansa. Astfel, presiunea lor s-a concretizat 10 minute mai tarziu cand Cristian Onofrei a culcat balonul in terenul de tinta, in urma transformarii, pe care tot el a reusit-o, scorul devenind 7-7. Egalitatea avea sa dureze destul de putin pentru ca acelasi Shennan, in urma unei curse spectaculoase, a  reusit sa marcheze inca un eseu, 12-7.

Incet, incet, Timisoara a inceput sa isi impuna jocul si chiar inainte de pauza a marit ecartul pe tabela. Centrul Jack Umaga a gasit o bresa in apararea dinamovistilor si a culcat balonul in terenul de tinta, transformarea eseului fiind reusita de Luke Samoa.

In partea secunda, sarazinii au fost practic de neoprit. La doar trei minute de la reluarea meciului, Manumua Tevita a punctat eseul cu numarul patru al banatenilor. A urmat o perioada de joc dominata de gazde, care, in doar cinci minute, au marcat inca de doua ori, prin Marian Drenceanu si Stephen Shennan, ambele incercari transformate de Samoa. Scorul a inceput sa ia proportii, 38-7, oaspetii nereusind sa mai tina pasul cu ritmul de joc impus de banateni.

Pana la final, diferenta avea sa mai creasca, intai Madalin Lemnaru si apoi Luke Samoa, ultimul fiind si cel care a transformat ambele incercari, si-au trecut numele pe lista marcatorilor pentru a duce scorul la 52-7.

Timisoara Saracens ocupa in continuare locul 4 in clasamentul SuperLigii CEC Bank, cu 28 de puncte, banatenii avand un joc mai putin disputat. Acestia vor juca marti, 1 mai, de la ora 11:00,  pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *