In DNS se va juca pentru accesul in finala competitiei

Sezonul regulat al esalonului secund, Divizia Nationala de Seniori, s-a incheiat, in urma clasamentului final in semifinalele competitiei asigurandu-si prezenta, in ordinea ierarhiei, Gloria Buzau, Tomitanii Constanta, CS Navodari si RC Barlad, sambata, 12 mai, acestea urmand sa lupte pentru accesul in finala.

Liderul clasamentului final al sezonului regulat, Gloria Buzau va primi pe propriul teren echipa clasata pe pozitia a patra, RC Barlad, o disputa in care elevii lui Costica Mersoiu pornesc ca favoriti si pentru ca daca in turul primei parti a competitiei barladenii s-au impus, in retur diferenta de scor a fost consistenta, 74-12, cu nu mai putin de 12 eseuri marcate de buzoienii avand la dispozitie un lot extrem de valoros.

Astfel, cu o echipa tanara avand in componenta jucatori precum Razvan Belehuz, Vlad Leica, Sebastian Munteanu sau Robert Murariu, RC Barlad va trebui sa infrunte un XV din care cu siguranta nu vor lipsi nume cunoscute ca Mihai Adascalitei, Madalin Baraulea, Cosmin Ratiu, Cornel Tatu sau ucrainenii Petro Kobylianski si Olgsandr Shevchenko ori sud-africanul Michael Scheepers.

Un adevarat derby al Litoralului se va disputa pe stadionul Mihai Naca, acolo unde echipa Tomitanii Constanta, la prima aparitie in al doilea esalon valoric, va intalni vicecampioana editiei trecute a Diviziei Nationale de Seniori, CS Navodari. Dupa ce anul trecut a disputat finala Diviziei A, trupa lui Crisiti Cojocaru se afla in fata unei noi premiere insa pentru aceasta va trebui sa treaca de mult mai experimentata echipa a Navodariului.

In sezonul regulat, CS Navodari s-a impus dramatic pe propriul teren, rezultat 23-22, Tomitanii trecand la conducere dupa ce gazdele aveau 20-8, cu o lovitura de pedeapsa a lui Alexandru Trandafir, in retur succesul apartinand tot navodarenilor dupa un inceput mai bun de aceasta data a constantenilor, care au condus cu 12-0, dar la final au fost nevoiti a se multumi cu punctul bonus defensiv.

Dintre cele patru semifinaliste, CS Navodari a disputat sezonul trecut finala pierzand-o in fata Bucovinei Suceava, care in actuala editie a terminat pe ultima pozitie, Gloria Buzau s-a ales atunci cu medaliile de bronz, ultima prezenta a celor de la RC Barlad in semifinalele Diviziei Nationale de Seniori consemnandu-se in 2014, atunci cand a invins Stinta Petrosani, iar apoi in finala pe Politehnica Iasi.

Programul semifnalelor Diviziei Nationale de Seniori:
12.05.2018, Stadion Constructorilor: Gloria Buzau-RC Barlad (ora 11:00)
12.05.2018, Stadion Mihai Naca: ACS Tomitanii Constanta-CS Navodari (ora 17:00)

FOTO: www.buzoienii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *