Semifinalele SuperLigii CEC Bank vor fi conduse de brigazi de arbitri din Irlanda

SuperLiga CEC Bank a ajuns la faza semifinalelor, ambele partide urmand a avea loc la Bucuresti, sambata, 19 mai, pe Stadionul Ghencea, Steaua – Stiinta Baia Mare (ora 11:00, in direct pe Telekom Sport 1) si pe Stadionul Arcul de Triumf, CSM Bucuresti – Timisoara Saracens (ora 17:00, Telekom Sport 3). La solicitarea cluburilor participante la aceste semifinale, partidele vor fi oficiate de arbitri straini.

Astfel, meciul din Ghencea va fi arbitrat de irlandezul Stuart Gaffikin (foto), ajutat de Jonny Erskine si Richard Horgan, iar Leo Colgan va fi TMO. Gaffikin arbitreaza in Pro14, competitie care in sezonul actual 2017-2018 a reunit la start 14 echipe provenind din Irlanda, Italia, Scotia, Africa de Sud si Tara Galilor. De asemenea, el oficiaza si in Cupa Britanico-Irlandeza, competitie care reuneste la start echipele din al doilea esalon valoric al acestor tari, cluburi semi-profesioniste si echipe de tinere ale cluburile profesioniste.

A doua semifinala, ce va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf, va fi condusa la centru de Sean Gallagher, ajutat de Rob O’Sullivan, Dermot Blake si Mark Patton, TMO. Considerat drept unul dintre cei mai promitatori tineri arbitri irlandezi, Gallagher (28 ani) oficiaza in Pro 14, debutand in 2013 la meciul dintre Zebre si Edinburgh. Premiat in 2009 de Federatia Irlandeza de Rugby cu trofeul de „Cel mai tanar arbitru al anului”, acesta a impartit dreptatea si in partide din Challenge Cup, acesta fiind cea mai importanta competitie intercluburi europeana la care a fost delegat. Originar din Navan, Gallagher a debutat in 2012 si in Cupa Europeana a Natiunilor, din postura de asistent, la partida dintre Spania si Georgia si a condus meciuri din Turneul celor 6 Natiuni – feminin. Acesta a arbitrat si nationala Romaniei, in 2014, intr-un meci cu Portugalia ce a avut loc la Cluj.

FOTO: Bryan Keane / www.inpho.ie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *