Campioana en-titre, Timisoara Saracens, din nou in finala SuperLigii CEC Bank

 Pe Stadionul National Arcul de Triumf s-a disputat cea de-a doua partida din cadrul semifinalelor in care s-au intalnit CSM Bucuresti si Timisoara Saracens, dupa un joc pe care campionii en-titre l-au controlat in cea mai mare parte victoria a revenit acestora cu rezultatul de 26-13, echipa din Banat obtinand astfel a cincea calificare in finala SuperLigii CEC Bank.

Scorul a fost deschis de Valentin Calafeteanu din lovitura de pedeapsa, dupa care Samoa Luke a ratat sansa de a egala, irosind o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie foarte buna.  Au urmat insa moment mai bune de joc ale banatenilor si Jody Rose a trimis inteligent un balon de urmarire destinatar fiind Stephen Shennan, care a culcat balonul in terenul de tinta al gazdelor, eseu transformat de Samoa Luke.

CSM Bcuresti a revenit cu o noua tentativa de tinta a lui Valentin Calafeteanu, insa acelasi Stephen Shennan a iesti la rampa trecandu-si in cont dubla personala dupa o actiune care a curs pe traseul Jody Rose-Jack Umaga, aripa banatenilor aflandu-se la finalizare.  Samoa Luke a transformat si tot el a stabilit scorul pauzei dintr-o lovitura de pedeapsa, 17-6 in favoarea Timisoarei Saracens.

Repriza secunda a debutat cu o tentativa de tinta irosita de Valentin Calafeteanu, in replica Riley Winter placandu-l in extremis pe Randall Morrison care a fost pus in evidenta de actiunea lui Catalin Fercu. Timisoara Saracens s-a desprins ceva mai tarziu cu doua lovituri de pedeapsa ale lui Samoa Luke, CSM Bucuresti aflandu-se in inferioritate dupa ce Catalin Prunaru a vazut cartonasul galben.

Tot pe banca pedepselor aveau apoi sa ia loc Eugen Capatana, respectiv Jason Tomane, perioada de timp in care timisorenii puteau inscrie o noua incercare  la o faza lucrata de Stephen Shennan si Catalin Fercu. Tot Samoa Luke avea sa fie insa cel care a modificat tabela de marcaj dupa care presiunea CSM-ului a adus acestora un eseu de penalizare.

Pe finalul partidei Samoa Luke a mai ratat doua tentative de tinta, ambele de la aproximativ 45 de metri fata de butul gazdelor, insa acest aspect nu a mai putut influenta castigatoarea , astfel ca Timisoara Saracens s-a calificat pentru a cincea oara in in finala SuperLigii CEC Bank avand sansa de a-si apara titlul cucerit in editia anterioara.

In urma disputarii pertidelor din semifinale, in finala locurilor 3-4 se vor intalni Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti in timp ce pentru titlul de campioana se vor confrunta Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *