Finalele SuperLigii CEC Bank vor fi conduse de brigazi de arbitri din Anglia

SuperLiga CEC Bank isi va desemna sambata, 26 mai, campioana editiei 2017-2018. La fel ca faza semifinalelor, atat finala mare, cat si finala mica vor fi arbitrate de brigazi straine de arbitri. Astfel, finala mare a competitiei, dintre CSM Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens, ce va avea loc la ora 18:00, pe Stadionul Arcul de Triumf, il va avea la centru pe englezul Matthew Carley (33 ani, foto), ajutat de catre Ian Tempest, Phil Watters, iar TMO va fi Trevor Fisher.

La doar 16 ani, Matthew Carley arbitra primul sau meci, la nivelul colegilor, ca apoi, dupa terminarea studiilor sa ajunga in clubul de elita al arbitrilor englezi. In 2010, acesta a debutat in World Sevens Series in Dubai. In sezonul 2012-2013 al campionatului englez, Carley a devenit primul arbitru din lume care a oficiat un meci purtand „RefCam”, intre Newcastle Falcons si London Scottish. In mai 2013, el a oficiat primul meci din Premiership, intre London Welsh si Worcester Warriors. El a mai oficiat in Cupa Europeana a Natiunilor, in Challenge Cup, Champions Cup, meciuri test World Rugby si in Turneul celor 6 Natiuni. Matthew Carley va fi ajutat de australianul Graham Cooper si neo-zeelandezul Cam Stone.

Finala mica a SuperLigii CEC Bank, intre CSM Bucuresti si CSA Steaua, de la ora 16:00, pe Stadionul Arcul de Triumf, il va avea la centru pe Tom Foley, ajutat de catre Anthony Woodthorpe, Wayne Falla, iar Trevor Fisher va fi TMO. Unul dintre tinerii arbitrii internationali de perspectiva, Foley, cu peste 50 de meciuri arbitrate in Aviva Premiership, a jucat rugby in tinerete insa o serie de accidentari l-au determinat sa isi intrerupa devreme cariera. Pentru acesta, prezenta in Romania nu este o premiera, el arbitrand in luna noiembrie, meciul test de la Bucuresti, dintre Romania si Tonga.

FOTO: INPHO/Cathal Noonan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *