Primul hat-trick din istoria SuperLigii CEC Bank, reusit de Timisoara Saracens

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf, finala SuperLigii CEC Bank editia 2017-2018 le-a adus fata in fata pentru a treia oara consecutiv pe Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, victoria revenind si de aceasta data banatenilor, cu rezultatul de 21-15, astfel ca trupa lui Chester Williams reuseste primul hat-trick din istoria competitiei primului esalon valoric.

Stiinta Baia Mare a inceput ceva mai bine si, inca din minutul 3, Taniela Maravunawasawsa si-a demonstrat maiestria in jocul cu piciorul, deschizand scorul cu un dropgol. In minutele ce au urmat tot baimarenii au fost mai prezenti in joc si, dupa un mol prin care acestia au castigat metri buni, a venit o lovitura de pedeapsa, pe care insa de la 35 de metri Taniela Maravunawasawasa a ratat-o.

Pana la jumatatea primei reprize aspectul jocului a fost unul echilibrat, desfasurat cu precadere intre cele doua linii de 22, dar cartonasul galben vazut de Razvan Ailenei a inclinat balanta de partea timisorenilor. Mai multe lovituri de pedeapsa jucate in margine de acestia s-au concretizat in cele din urma cu eseul lui Jack Umaga, transformat de Samoa Luke.

Taniela Maravunawasawasa a mai ratat o penalitate si Timisoara Saracens a lovit din nou prin Tangimana Fonovai, care nu a putut fi oprit de defensiva zimbrilor, patrunderea acestuia aducand a doua incercare in contul banatenilor. Si Jody Rose avea sa fie trimis ceva mai tarziu pe banca pedepselor maramuresenii revenind pe tabela de marcaj cu eseul lui Cristi Chirica.

Inca din debutul partii secunde aspectul jocului s-a modificat radical, cu Timisoara Saracens avand initiative, presiunea constanta a acestora reflecatandu-se si in ecartul dintre cele doua echipe, cu alte doua lovituri de pedeapsa concretizate de Samoa Luke. A venit apoi randul lui Tangimana Fonovai sa ameninte terenul de tinta al baimarenilor, dar faza a ramas fara rezultat.

Presati de timp, cei de la Stiinta Baia Mare au inceput cursa de urmarire si Razvan Ailenei a fructificat efortul colectiv al inaintarii zimbrilor, dar cateva momente mai tarziu acestia nu au stiut sa gestioneze o gramada ordonata in propriul 22 si echipa de pe malurile Begai a beneficiat de o penalitate concretizata in puncte de Samoa Luke.

Avand nevoie disperata de un eseu transformat pentru a reveni, Stiinta Baia Mare s-a aruncat in atac, dar o margine ratata la cinci metri de terenul de tinta advers pe repunere proprie le-a zadarnicit orice speranta de a mai putea schimba soarta finalei, una in care timisorenii s-au impus prin pragmatism.

Timisoara Saracens ramane neinvinsa in finalele jucate de-a lungul vremii cu Stiinta Baia Mare, acest succes fiind al treilea consecutiv si al cincelea in istoria SuperLigii CEC Bank, un record detinut in aceeasi masura de tehnicianul banatenilor Chester Williams, care are meritul de a fi salvat un sezon in care se parea ca toate obiectivele echipei vor fi ratate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *