Divizia Nationala de Seniori si Divizia A se comaseaza intr-o singura competitie

Sezonul competitional 2018-2019 va aduce schimbari majore in cadrul competitiilor din esalonul doi valoric, Divizia Nationala de Seniori si esalonul trei, Divizia A. Astfel, cele doua divizii se vor comasa intr-o singura competitie, formatul acesteia urmand sa fie stabilit de comun acord intre cluburile participante si Departamentul Competitii al Federatiei Romane de Rugby.

Propunerea de comasare a fost acceptata in sedinta Biroului Federal din 11 iunie, membrii acestuia acceptand doua variante din cele trei propuse.

Varianta II
Constituirea a doua grupe
Grupa Centru Nord                                   Grupa Centru Sud
Gura Humorului                                              RC Grivita
CSM Suceava                                                 CS Sportul ST
CS Stiinta Petrosani                                      CS Navodari
CS Poli Iasi                                                      RCM Galati
CS Manastur                                                    CSM Sibiu
CS U Arad                                                         RC Barlad

Sezon regulat cu un tur si un retur (toamna 2018 ) = 10 saptamani de competitie (din 08 septembrie – 10 noiembrie).
Play-Off cu primele 3 echipe clasate din fiecare grupa, un tur berger (6 echipe )= 5 saptamani(din 30 martie 2019 – 27 aprilie 2019)tragere la sorti cu pozitia in clasament pentru berger si se pleaca cu 0 puncte.
Play-Out cu ultimele 3 echipe clasate din fiecare grupa, un tur berger (6 echipe )= 5 saptamani(din 30 martie 2019 – 27 aprilie 2019)tragere la sorti cu pozitia in clasament pentru berger si se pleaca cu 0 puncte.
Semifinale, Play-Off locul 1 cu locul 4, locul 2  cu locul 3, locul 5 si 6 isi vor pastra pozitia de la finalul Play-Off-ului.
Jocuri de clasament final Play-Out:  locul 7 cu locul 8, locul 9  cu locul 10, locul 11 cu locul 12, tur retur .

Varianta III
Campionat national cu 12 echipe tur retur = 22 saptamani
Semifinale loc 1 cu loc 4 si loc 2 cu loc 3
Finale mica si mare

“In urma analizarii situatiei competitionale din Divizia Nationala de Seniori si a Diviziei A in 2017-2018, Departamentul Competitii a propus Biroului Federal crearea unei singure competitii care sa aiba la start toate echipele participante in cele doua esaloane. Prin aceasta propunere dorim sa ajutam la cresterea si dezvoltarea rugbyului din esalonul trei valoric, sa ajutam echipele sa aiba meciuri mai multe si mai echilibrate si sa facem o competitie mai atractiva si mai puternica. Am prezentat trei variante Biroului Federal, au fost acceptate doua, urmatorul pas fiind acela de a contacta cluburile si a vedea ce optiune agreeaza”, a declarat Stefan Mitrea, directorul Departamentului Competitii.

Cluburile isi vor exprima optiunea intre cele doua variante pana la data de 31 iulie, moment in care trebuie sa fie finalizate si inscrierile pentru DNS. In sezonul 2017-2018, Divizia A  a fost castigata de RC Grivita, iar in Divizia Nationala de Seniori s-a impus echipa CS Tomitanii Constanta.

Sezonul celui de-al doilea esalon valoric va debuta cu un Campionat de Rugby 7 DNS pentru care sunt preconizate a se disputa 3 etape pe 25 august, 01 septembrie si 09 septembrie. Locatiile urmeaza a fi stabilite dupa inscrierea echipelor si dorinta acestora de a organiza aceste etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *