Sambata, 8 septembrie, incepe cea de-a opta editie a SuperLigii CEC Bank

Editia 2018-2019 a SuperLigii CEC Bank va fi cea de-a opta de cand primul esalon valoric se disputa in actualul format, respectiv cea cu numarul 102 din istoria celei mai importante competitii din Romania, la care vor participa, dupa o pauza de cinci ani, opt echipe.

Imbucurator pentru acest nou sezon care va debuta sambata, este faptul ca numarul participantelor la SuperLiga CEC Bank a revenit la opt prin promovarea campioanei  si vicecampioanei din esalonul secund, Divizia Nationala de Seniori, Tomitanii Constanta, respectiv Gloria Buzau, tot in formula de octet disputandu-se pana in prezent doar editiile din anii 2011 si 2012.

Se anunta asadar un nou sezon interesant, poate chiar mai disputat decat sezoanele din anii anteriori, cresterea numarului de echipe si astfel, implicit al jucatorilor implicati in partidele din primul esalon valoric, fiind o garatie a acestei afirmatii. Mai mult chiar, SuperLiga CEC Bank este esalonul etalon al rugbyului romanesc, un alt aspect important de luat in considerare este acela ca practic, aceasta competitie asigura baza selectiei pentru echipa nationala  daca ne referim la sezonul care va urma.

Timisoara Saracens porneste cu statutul de campioana en-titre, iar Stiinta Baia Mare cu cel al finalistei editiei trecute, insa dupa recent disputata Cupa a Regelui reprezentantele capitalei, CSM Bucuresti si Steaua Bucuresti  care si-au disputat trofeul sezonul 2018-2019 pare a fi o relansare  a luptei dintre provincie si capitala, avand in vedere ca SuperLiga CEC Bank a fost castigata pana in prezent doar de reprezentantele provinciei.

Luand in considerare ierarhia sezonului trecut, cand, in a doua jumatate a clasamentului s-au aflat Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, acum aceste echipe  vor avea de infruntat nu doar favoritele la titlul de campioana, dar si pe noile promovate, Tomitanii Constanta si Gloria Buzau care cu siguranta vor incerca sa dovedeasca ca isi merita locul in primul esalon valoric.

Prima faza a sezonului competitional 2018-2019 va consta intr-un sezon regulat cu partide tur-retur, dupa care pe baza  clasamentului final, primele patru echipe vor disputa semifinalele Play-Off-ului in timp ce echipele din a doua jumatate se vor confrunta in semifinalele Play-Out-ului. Fata de anii anteriori ultima clasata va retrograda, iar penultima in ierarhia competitiei va disputa un meci de baraj, acestea fiind valabile daca campioana si vicecampiona Diviziei Nationale de Seniori  isi exprima optiunea de a promova in primul esalon valoric.

De-a lungul celor sapte sezoane disputate pana in prezent in SuperLiga CEC Bank titlul de campioana a revenit in exclusivitate provinciei, dintre reprezentantele capitalei doar Steaua Bucuresti reusind o singura data sa ajunga in finala. Cea mai titrata echipa este Timisoara Saracens cu cinci titluri castigate, dintre care trei consecutiv, in timp ce Stiinta Baia Mare s-a impus de doua ori.

Prima etapa a SuperLigii CEC Bank editia 2018-2019 va avea loc sambata, 8 septembrie  dupa urmatorul program:
ora 11:00, Gheorghe Rascanu: Timisoara Saracens-Gloria Buzau
ora 11:00, Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Tomitanii Constanta
ora 11:00, Ghencea: Steaua Bucuresti-Universitatea Cluj (Telekom Sport)
ora 11:00, Olimpia: CSM Bucuresti-Dinamo Bucuresti (Telekom Sport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *