Gloria Buzau, surpriza etapei secunde in SuperLiga CEC Bank

SuperLiga CEC Bank a programat partidele din etapa a 2-a, surpiza acestei runde fiind rezultatul obtinut de Gloria Buzau care a invins pe Dinamo Bucuresti , in timp ce derby-ul gazduit in Banat dintre Timioara Saracens si Stiinta Baia Mare a revenit campionilor en-titre dupa un joc spectaculos, raportul eseurilor fiind de 4-4, decisive dovedindu-se tentativele de tinta concretizate.

La sezonul de debut in SuperLiga CEC Bank, Gloria Buzau a obtinut prima victorie si nu una oarecare, cu punct bonus ofensiv, pe propriul teren, in fata celor de la Dinamo Bucuresti, rezultat 31-13. Buzoienii au jucat dezinvolt si inca de la pauza problema invingatoarei nu s-a mai pus caci dupa primele 40 de minute la cabine s-a intrat cu avantajul de partea gazdelor, 17-6.

Pentru invingatori cele patru eseuri necesare bonusului ofeniv au fost marcate de Mihai Golubenco, Nicholas Moa, Alexandru Afloare si Ian Oosthuizen, toate transfomate, doua de Alexandru Basceanu si cate unul de Mihai Golubenco, care a concretizat si o penalitate, respectiv Alexandru Afloare, dinamovistii replicand prin incercarea lui Vasilica Pascu si tentativele de tinta semnate de Hendrik Mulder.

Derby-ul etapei a debutat furtunos pe stadionul Gheorghe Rascanu, cu trei eseuri macate de Timisoara Saracens intr-un interval de numai 12 minute. Michael Stewart, Catalin Fercu si Vladut Zaharia au batut defensiva Stiintei Baia Mare, toate reusitele fiind transformate de Samoa Luke. Baimarenii au revenit pana la pauza si au strans scorul, Adrian Tala si Alexandru Alexe aflandu-se la primele reusite in tricoul zimbrilor, alaturi de Adrian Apostol, Taniela Maravunawasawasa irosind insa una dintre transformarile care ar fi consemnat remiza dupa prima repriza.

Dupa reluare, timisorenii s-au distantat, eseu Horatiu Pungea, dar Alexandru Alexe si-a trecut in cont dubla personala si din minutul 62 pana aproape de ultimul fluier al arbitrului soarta partidei a ramas deschisa, rezultatul final, 32-26 in favoarea Timisoarei Saracens fiind stabilit de dropgolul lui Jody Rose, maramuresenii vazandu-se obligati sa se multumeasca cu punctul bonus defensiv.

Si dupa a doua partida disputata in SuperLiga CEC Bank, Tomitanii Constanta au ramas fara puncte acumulate in clasament, de acesta data trupa de la maul marii fiind invinsa pe propriul teren de Steaua Bucuresti, care a fost din nou performera etapei in privinta numarului de eseuri marcate, nu mai putin de opt la numar, fata de cele trei trecute in dreptul noii promovate.

Florin Surugiu dubla, Roert Dascalu dubla, Eseria Vueti, Ionel Melinte, Robert Neagu si Tudor Butnariu au marcat incercarile militarilor, patru transformate de Daniel Plai, de partea Tomitanilor cate o finalizare in terenul de tinta advers apartinand jucatorilor Damien Buffard, Dragos Burlacu si Andrei Homiuc, una trasnformata de Christopher Dudman. Steaua s-a impus cu rezultatul de 48-17.

Tot victorie cu bonus ofensiv a obtinut si CSM Bucurest prin victoria cu rezultatul de 49-13 pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu in fata Universitatii Cluj. Prima repriza a fost ceva mai echilibrata, cu studentii avand chiar sansa de a deschide scorul, insa trei incercari ale tigrilor fata de doua penalitati ale gazdelor au stabilit rezultatul pauzei, 21-6.

In cele din urma trupa lui Eugen Apjok si-a impus vointa, numarul eseurilor marcate ridicandu-se la cifra sapte, autori Jack Cobden hat-trick, Florin Bardasu, Adrian Ion, Sioeli Lama si Makefu Tongia, cinci transfomate de Florin Vlaicu , pentru Universitatea Cluj , Georgel Catuna fiind autorul unei incercari iar Ovdiu Melniciuc a punctat dintr-o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Urmatoarea etapa se va disputa dupa urmatorul program:
22.09.2018, Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Gloria Buzau
22.09.2018, Ghencea: Steaua Bucuresti-Timisoara Saracens
22.09.2018, Olimpia: CSM Bucuresti-Tomitanii Constanta
22.09.2018, Florea Dumitrache: Dinamo Bucuresti-Universitatea Cluj

FOTO: newsbuzau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *