Steaua invinge Timisoara, CSM Bucuresti este noul lider al SuperLigii CEC Bank

In etapa a 3-a contand pentru SuperLiga CEC Bank s-au inregistrat doua victorii cu punct bonus ofensiv, obtinute de CSM Bucuresti si Stiinta Baia Mare, primul rezultat de egalitate, in disputa Dinamo Bucuresti-Universitatea Cluj , in timp ce derby-ul rundei a revenit celor de la Steaua Bucuresti in fata campionilor en-titre, Timisoara Saracens.

Pe stadionul Olimpia , CSM Bucuresti a invins pe Tomitanii Constanta cu rezultatul de 50-5, raportul eseurilor fiind de 7-1 in favoarea invingatorilor. Cum Steaua Bucuresti nu si-a trecut in cont, in acesta etapa si bonusul ofensiv, tigrii au trecut in fruntea clasamentului, in timp ce Tomitanii Constanta raman singura echipa din SuperLiga CECBank fara puncte acumulate dupa trei reunde scurse de la inceputul campionatului.

Jason Tomane dubla, Alexandru Mitu, Sioeli Lama, Dragos Ser, Omar Baliashvili si Tongia Makefu au fost autorii eseurilor echipei CSM Bucuresti , dintre care patru au fost transformate de Florin Vlaicu, iar doua de Valentin Calafetenu, Florin Vlaicu punctand si dintr-o lovitura de pedeapsa, reusita de onoare a vizitatorilor fiind semnata de George Popa.

Tot o victorie la scor a obtinut si Stiinta Baia Mare, pe Arena Zmbrilor, acolo unde a primit vizita Gloriei Buzau, rezultat 61-7, practic cea mai mare diferenta inregistrata in partidele din acesta etapa cu zimbrii avand un total de noua eseuri marcate . Cu acest rezultat bimarenii se afla pe pozitia a treia in clasament, loc de pe care asteapta confruntarea din urmatoarea runda impotriva celor de la Steaua Bucuresti.

La succesul maramuresenilor au contribut, Sikuea Taliauli hat-trick, Sean Morrell dubla, Andrei Iurea, Mihai Dico, Khvicha Jgerenaia si Mihael Doneghan in privinta incercarilor marcate, dintre acestea cinci fiind transformate de Taniela Maravunawasawasa, iar trei de Alexandru Bucur, replica buzoienilor constand intr-un eseu de penalizare.

Primul rezultat de egalitate al acestei editii a SuperLigii CEC Bank s-a consemnat pe stadionul Florea Dumitrache, in partida Dinamo Bucuresti-Universitatea Cluj care s-a incheiat cu scorul de 25-25. Dinamo a condus cu 10-0, dar studentii clujeni au revenit si au egalat in debutul reprizei secunde, ba mai mult au trecut in avantaj pentru ca soarta partidei sa fie decisa la ultima faza, Hendrik Mulder irosind transformarea unui eseu care putea aduce victoria alb-rosiilor.

Inchizatorul celor de la Dinamo Bucuresti, Andi Radu s-a aflat intr-o foarte buna dispozitie de joc, doua eseuri marcate de acesta alaturi de reusita lui Dragos Dumitrescu, Hendrik Mulder contribuind cu cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapa, pentru clujeni incercari izbutind Alexandru Banu, Csaba Gal si Silviu Vasiliu, iar din fata buturilor s-a evidentiat Ovidiu Melniciuc.

Capul de afis al etapei a fost gazduit de stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti cu un joc pragmatic reusind sa invinga campioana en-titre Timisoara Saracens cu rezultatul de 16-9. In prima repiza, desi timisorenii au avut posesia, Steaua s-a aparat extrem de eficient , mai mult chiar a marcat singurul eseu al partidei dupa o gramada ordonata, autor Eseria Vueti.

Partea secunda a inceput de la scorul de 13-6, la acesta contribuind in prima repriza si Ionel Melinte cu o transformare si o lovitura de pedeapsa, respectiv Samoa Luke cu doua tentative de tinta concretizate. Pana la final tot cei doi jucatori au mai marcat cate o data si Steaua Bucuresti s-a impus cu rezultatul de 16-9, astfel ca Steaua alaturi de CSM Bucuresti raman singurele echipe neinvinse in actuala editie a SuperLigii CEC Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *