Lupta tot mai stransa in Campionatul National de Rugby 7 feminin

La Iasi, pe Stadionul Tepro, s-au disputat partidele din etapa a 7-a contand pentru Campionatul National de Rugby 7 feminin, la senioare impunandu-se CS Agronomia Bucuresti, in timp ce competitia junioarelor a revenit echipei CSS Unirea Iasi.

Avand nevoie de victorii pentru a-si pastra sansele la titlul de campioana, CS Agronomia Bucuresti s-a prezentat extrem de motivata la Iasi si fetele antrenate de Alexandru Marin au castigat toate cele patru partide disputate, o importanta deosebita avand cele doua victorii impotriva principalei contracandidate la supremetie, liderul clasamentului general, Politehnica Iasi.

Prima partida dintre cele doua echipe a inceput foarte bine pentru iesence care prin Maria Atomi au marcat doua eseuri, pana la pauza Oxana Bunici readucandu-le pe bucurestence in joc. In repriza secunda Emilia Vizitiu a fost din nou de neoprit, ca si in etapa precedenta, cele doua incercari marcate de aceasta asigurand victoria pentru CS Agronomia.

Partida revansa a avut un alt scenariu, CS Agronomia s-a desprins cu eseurile macate de Emilia Vizitiu si Oxana Bunici, la care Politehnica Iasi a replicat prin Oksna Nykoriac, rezultatul pauzei stabilindu-l Natalia Mazur. Cu avantaj de 17-7 bucurestencele si-au asigurat practic victoria, Politehnica Iasi izbutind in partea secunda doar sa reduca diferenta prin Maria Atomi.

Astfel, CS Agronomia Bucuresti s-a apropiat la doar doua puncte in clasamentul general de Politehnica Iasi, ultima etapa, care se va disputa la Pascani urmand a fi decisiva in stabilirea campioanei competitiei de senioare.

CSS Unirea Iasi ramane lider la junioare

La junioare, CSS Unirea Iasi a trecut de CS Agronomia in meci direct desi bucurestencele au condus la pauza. A fost o partida spectaculoasa cu un eseu de penaliare pentru invingatoare si alte trei reusite ale jucatoarei Daniela Glodeanu fata de trei incercari ale bucurestencelor avandu-le ca autoare pe Vasilica Murza, dubla si Alexandra Scortaru.

Extrem de interesanta a fost si partida pentru locul al treilea dintre RC Gringos Transilvania si RC Ariesul Mihai Viteazu. Trei eseuri marcate de RC Ariesul in prima repriza au dus scorul la 15-0, la finalizare aflandu-se Daniela Milicu, Alexandra Cuc si Elena Dragan. Dupa pauza RC Gringos a revenit iar Simona Beltic, Denisa Catrinari si Viorica Nitu cu eseuri transformate de Adina Boricean au asigurat o victorie dramatica, decisa la ultima faza de joc.

Ca si in competitia senioarelor, la junioare componenta podiumului se va decide in ultima etapa.

Rezultate:
SENIOARE:
CS Agronomia-CSU Cluj 43-0
Politehnica Iasi-CS Agronomia 14-19
CSU Cluj-Politehnica Iasi 0-35
CSU Cluj-CS Agronomia 0-34
CS Agronomia-Politehnica Iasi 17-12
Politehnica Iasi-CSU Cluj 45-0

Clasament:
1.CS Agronomia-12p
2.Politehnica Iasi-8p
3.CSU Cluj-4p

Clasament general senioare :
1.CS Politehnica Iasi-71p
2.CS Agronomia Bucuresti-69p
3.CSU Cluj-24p

JUNIOARE:
CS Agronomia-CSM Pascani 27-0
CS Ariesul-RC Gringos 15-21
CSM Pascani-RC Ariesul 7-17
CSS Unirea Iasi-CS Agronomia 26-17
RC Ariesul-CSS Unirea Iasi 0-25
RC Gringos-CSM Pascani 20-0
CSS Unirea Iasi-RC Gringos 45-0
CS Agronomia-RC Ariesul 33-0
RC Gingos-CS Agronomia 0-43
CSM Pascani-CSS Unirea Iasi 0-30

Clasament:
1.CSS Unirea Iasi-12p
2.CS Agronomia-10p
3.RC Gringos-8p
4.RC Ariesul-6p
5.CSM Pascani-4p

Clasament general junioare:
1.CSS Unirea Iasi-90p
2.CS Agronomia-88p
3.RC Gringos-59p
4.RC Ariesul-57p
5.CSM Pascani-42p
6.CS Parohial-22p

FOTO: Dragos Pascaneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *