Vlad Neculau de la Timisoara Saracens este Jucatorul etapei a IV-a a SuperLigii CEC Bank

Etapa a patra a SuperLigii CEC Bank a programat doua derby-uri, CSM Stiinta Baia Mare – CSA Steaua, in care militarii s-au impus cu 19-15 si Timisoara Saracens – CSM Bucuresti, campionii en-titre impunandu-se in fata echipei care era in acel moment liderul clasamentului, cu 19-16. Desemnat “Omul meciului” ca urmare a evolutiei sale de-a lungul celor 80 de minute, atat in aparare, cat si in atac, cel care a marcat singurul eseu al banatenilor si a stat la baza obtinerii a doua penalitati pentru echipa lui, Vlad Neculau (20 ani) a fost ales si “Jucatorul etapei”.

Originar din Bivolari (jud. Iasi), Vlad Neculau (1,91m si 102 kg) ) a inceput sa practice rugby-ul la CSS Unirea Iasi, pe cand avea 15 ani, fiind descoperit in urma unei selectii facute in cadrul Liceului Alexandru Ioan Cuza, de catre antrenorul Gabriel Popa, cel care i-a si indrumat pasii in acest sport. La 17 ani se alatura echipei de U20 a Timisoarei Saracens, cu care cucereste la aceasta categorie de varsta intai titlul de vicecampion national, apoi pe cel de campion. A facut apoi pasul la echipa mare a sarazinilor, alaturi de care a cucerit in sezonul 2017-2018 titlul de campion national, fiind in Primul XV al banatenilor atat in semifinala cu CSM Bucuresti (31-8), cat si in finala castigata in fata celor de la CSM Stiinta Baia Mare (21-15).

Capitan al Romaniei U20 la World Rugby Trophy ce a avut loc luna trecuta la Bucuresti, Neculau si-a facut debutul si pentru Romania A, a doua reprezentiva a Romaniei, fiind integralist in ambele partide disputate cu England Counties in luna iunie a acestuia an. “Faptul ca jucatorilor de U20 ni se da sansa sa evoluam in aceste meciuri puternice din SuperLiga, ne da mai multa incredere, dar in aceleasi timp ne motiveaza sa demonstram antrenorilor ca atunci cand ne trimit in teren, fac alegerea corecta. Desigur, doar jucand putem acumula experienta pentru ca in viitor sa continuam ascensiunea catre echipa nationala de seniori”, spune el.

Colegi la Romania U20, Stefan Iancu si Vlad Neculau au fost adversari in derbyul Timisoara Saracens – CSM Bucuresti

A ratat startul noului sezon competitional, 2018-2019, al SuperLigii CEC Bank, pentru ca a fost angrenat in meciurile Romaniei U20, insa a revenit in forta in echipa banatenilor. In derby-ul cu CSM Bucuresti, Neculau a fost numit titular in linia a treia cu Randall Morrison si Vasile Rus, intr-o lupta cu o linia a treia extrem de solida a CSM-ului:  Kamil Sobota-Adrian Ion- Stelian Burcea, in care presiunea a fost  mare, intr-un joc in care fiecare greseala a contat enorm pentru rezultatul final. A fost o partida in care cele trei eseuri au fost marcate de jucatorii de linia a treia, Neculau, aflat chiar la prima sa incercare pentru banateni, respectiv Sobota si rezerva Els, pentru bucuresteni. “Meciul cu CSM a fost un meci dificil insa infrangerea din Cupa Regelui in fata lor, ne-a ambitionat in plus. Timisoara este o echipa care trebuie sa isi respecte blazonul, nu isi permite sa piarda de doua ori consecutiv pe propriul teren. Ma bucur ca prin eseul meu am ajutat echipa sa castige, insa este si meritul colegilor mei care m-au ajutat sa inscriu incercarea. Aceasta reusita ma ambitioneaza ca pe viitor sa muncesc mai mult pentru a ajunge la cel mai inalt nivel.”, spune el.

In urmatoarea etapa a SuperLigii CEC Bank, Timisoara Saracens va intalni sambata, 6 octombrie, de la ora 11:00, in deplasare, pe Stadionul Florea Dumitrache, pe CS Dinamo, echipa care se afla pe ultimul loc al clasamentului, cu trei infrangeri si un rezultat de egalitate. “Noi, asa cum ne propunem in fiecare partida, mergem la victorie, acesta fiind obiectivul si pentru acest meci. Desigur, ne asteptam la o replica pe masura avand in vedere situatia in care se afla acum Dinamo, insa, cu toate acestea, noi dorim sa continuam in a lega o serie de cat mai multe victorii”, a prefatat aceasta intalnire.

In ce priveste celelalte trei meciuri din etapa a patra a SuperLigii CEC Bank, la partida CSM Stiinta Baia Mare – CSA Steaua (15-19), Jucatorul meciului a fost desemnat Ionel Melinte, la SCM Gloria Buzau – Universitatea Cluj (12-7), Jucatorul meciului a fost desemnat  Moa Nikholas, iar la ACS Tomitanii – CS Dinamo, Jucatorul meciului a fost Adrian Paraleste.

FOTO: Leonard C. Ardelean Photographer 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *