Politehnica Iasi si CSS Unirea Iasi sunt campioanele Romaniei la rugby 7 feminin

S-a incheiat editia 2018 a Campionatului National de Rugby 7 feminin , etapa a 8-a, disputata la Pascani fiind una decisiva pentru stabilirea echipelor campioane. La senioare, titlul de campioana a revenit Politehnicii Iasi, iar la junioare CSS Unirea Iasi si-a trecut in cont primul titlu la chiar prima participare in competitie.

Cum ecartul dintre Politehnica Iasi si CS Agronomia Bucuresti era de numai doua puncte, dubla dintre cele doua echipe, in competitia senioarelor, a dus la dispute dramatice. In primul joc iesencele au condus la pauza cu eseurile marcate de Oksana Nykoriak si Georgiana Gabor, dar Agronomia a revenit , Natalia Mazur dubla si Elena Bozu intorcand rezultatul pentru ca la ultima faza Alina Dinita sa aduca egalitatea.

A doua partida a inceput cu CS Agronomia avand nevoie de o victorie la o diferenta mai mare de 28 de puncte pentru a trece in fruntea clasamentului general. La pauza scorul a fost de 17-0 cu eseurile marcate de Natalia Mazur si Oxana Bunici dubla. Dupa reluare, Maria Atomi a scapat si marcat un eseu care practic a decis titlul de campioana, bucurestencele, in ciuda altor doua reusite, Oxana Bunici si Nicoleta Drilea, fiind nevoite a se multimi doar cu victoria de etapa.

Astfel, dupa un sezon extrem de echilibrat titlul de campioana la senioare a revenit Politehnicii Iasi care a acumulat acelasi numar de puncte in clasamentul general ca si CS Agronomia Bucuresti, diferenta fiind facuta la esaveraj in favoarea iesencelor care isi pastreaza cununa cu lauri cucerita si in editia trecuta.

Politehnica Iasi si-a aparat titlul cucerit anul trecut

La fel de dramatica a fost departajarea si in competitia junioarelor, CS Agronomia Bucuresti desi a castigat partida directa cu CSS Unirea Iasi, titlul de campioana a revenit iesencelor, tot pe criteriul departajarii la esaveraj a celor doua echipe in clasamentul general. CS Agronomia s-a impus la Pascani cu dubla Valeriei Stratila, respectiv reusita Vasilicai Murza, una transformata de Ioana Bitica.

Medaliile de bronz au revenit echipei RC Ariesul Mihai Viteazu care in partida directa a invins pe RC Gringos, toate punctele victoriei fiind marcate inca din prima repriza. Daniela Milicu a batut de doua ori defensiva adversa, o alta reusita apartinand jucatoarei Carmen Cargea, din cele trei eseuri unul fiind transformat de Elena Dragan.

Rezultate:
SENIOARE
CS Agronomia-CSU Cluj 41-7
Politehnica Iasi-CS Agronomia 17-17
Politehnica Iasi-CSU Cluj 22-0
CS Agronomia-CSU Cluj 29-0
Politehnica Iasi-CS Agronomia 7-27
Politehnica Iasi-CSU Cluj 50-0

Clasament:
1.CS Agronomia-11p
2.Politehnica Iasi-9p
3.CSU Cluj-4p

CLASAMENT GENERAL FINAL:
1.CS POLITEHNICA IASI-80p*-Campioana
2.CS Agronomia Bucuresti-80p*
3.CSU Cluj-28p
*Diferenta dintre Politehnica Iasi si CS Agronomia la esaveraj a fost de 229-211 in favoarea Politehnicii Iasi

Echipa campiona: Maria Atomi, Gabriela Buciumanu, Simona Rosca, Georgiana Gabor, Ioana Acatrinei, Loredana Juncanariu, Gabriela Lepciuc, Andreea Nechifor, Ana Maria Sandu, Alina Dinita, Madalina Radu, Oksana Nykoriak, Kristina Katilova. Antrenor: Neculai Tarcan

CSS Unirea Iasi a castigat in premiera titlul la junioare

JUNIOARE:
CS Agronomia-CSM Pascani 27-0
RC Gringos-RC Ariesul 12-17
RC Ariesul-CSM Pascani 15-0
CSS Unirea Iasi-CS Agronomia 12-17
CSS Unirea Iasi-RC Ariesul 29-0
CSM Pascani-RC Gringos 15-14
CS Agronomia-RC Ariesul 32-5
CSS Unirea Iasi-RC Gringos 5-0(neprezentare)
RC Gringos-CS Agronomia 0-5(neprezentare)
CSM Pascani-CSS Unirea Iasi 0-35

Clasament:
1.CS Agronomia-12p
2.CSS Unirea Iasi-10p
3.RC Ariesul Mihai Viteazu-8p
4.CSM Pascani-6p
5.RC Gringos Transilvania-2p

CLASAMENT GENERAL FINAL:
1.CSS UNIREA IASI-100p*-Campioana
2.CS Agronomia Bucuresti-100p*
3.RC Ariesul Mihai Viteazu-65p
4.RC Gringos Transilvania-61p
5.CSM Pascani-48p
6.CS Parohial Stefan cel Mare si Sfant-22p
*Diferenta dintre CSS Unirea Iasi si CS Agronomia la esaveraj a fost de 130-112 in favoarea CSS Unirea Iasi

Echipa campioana: Daniela Glodeanu, Ana Maria Mirauta, Ana Maria Bocan, Sabina Oanea, Paula Ursache, Catalina Bujor, Carina Dascalu, Malina Mihai, Adelina Amariutei, Oana Cojoc, Ioana Apopei, Roxana Pistinciuc. Antrenor: Neculai Tarcan

FOTO: Dragos PASCANEANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *