CSM Bucuresti trece in fruntea clasamentului SuperLigii CEC Bank

SuperLiga CEC Bank, primul esalon valoric al rugbyului romanesc a programat doua partide restante din etapa a 6-a, nou promovatele Tomitanii Constanta si Gloria Buzau fiind invinse de Timisoara Saracens, respectiv CSM Bucuresti, pentru tigri acest succes reprezentand si ascensiunea pe prima pozitie a clasamentului competitiei.

Dupa doua partide disputate in Challenge Cup, campioana en-titre Timisoara Saracens a revenit in competitia interna cu o intalnire restanta, cea impotriva Tomitanilor din Constanta. Cum banatenii au inceput cu o formula mai putin uzitata, trupa de la malul marii a rezistat onorabil in prima repriza, cand rezultatul de fost de 14-0, pentru ca apoi in partea secunda diferenta sa cresca pana la 38-0, Tomitanii nereusind sa inscrie nici macar punctele de onoare.

George Tatarus, Jack Umaga, Manumua Tevita, Catalin Fercu, Vladut Zaharia si Jody Rose au fost autorii celor sase incercari trecute in contul invingatorilor, dintre acestea patru fiind transformate de Samoa Luke. Cu aceasta victorie Timisoara Saracens se apropie de fruntea clasamentului, mai ales ca banatenii vor mai disputa o partida restanta impotriva Universitatii Cluj, existand astfel posibilitatea ca la finalul turului primele trei clasate sa acumuleze acelasi numar de puncte.

Noul lider al SuperLigii CEC Bank este CSM Bucuresti care a invins pe stadionul Olimpia, pe Gloria Buzau, rezultat 40-14. Trupa pregatita de Eugen Apjok si-a asigurat bonusul ofensiv inca din prima repriza cand conducea cu 26-0, diferenta de scor inregistrata la fluierul final dand posibilitatea CSM-ului de a o devansa pe Steaua Bucuresti in clasament gratie esaverajului superior.

Jason Tomane a semnat o dubla, Stelian Burcea, Dragos Ser si Alexandru Oancea reusind si ei sa bata cate o data defensiva buzoienilor, la aceste reusite adaugandu-se si un eseu de penalizare, in timp ce Florin Vlaicu s-a remarcat cu patru transfrmari. De partea Gloriei Buzau cate un eseu a fost marcat de Nicholas Moa si Mihai Golubenco, ambele transformate de Alexandru Bisceanu.

Clasamenul turului sezonului regulat va primi configurarea definitiva dupa partida restanta din etapa a 7-a, dintre Timisoara Saracens si Universitatea Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *