Cupa Romaniei a ajuns la editia a 72-a, care va debuta pe 16 noiembrie

Acest an se va incheia pentru echipele din SuperLiga CEC Bank cu partidele contand pentru Cupa Romaniei sezonul 2018-2019, vineri si sambata, 16 si 17 noiembrie, fiind programate a se disputa faza sferturilor de finala a competitiei ajunsa la cea de-a 72-a editie.

Sitemul de disputare al Cupei Romaniei va fi unul elimintoriu, in prima faza, cea a sferturilor de finala echipele din SuperLiga CEC Bank urmand a se intalni in functie de locul ocupat la finalul turului campionatului, astfel ca ocupantele primelor patru pozitii vor avea avantajul terenului propriu si implicit vor fi gazdele acestor dispute.

In ordine cronologica prima partida va avea loc vineri, pe stadionul din Complexul Ghencea, acolo unde Steaua Bucuresti, ocupanta pozitiei secunde la finalul turului SuperLigii CEC Bank va intalni pe Tomitanii Constanta. Cu mai multi jucatori covocati in lotul echipei nationale, pentru militari nu se anunta un joc chiar facil, mai ales ca trupa de la malul marii va dori sa-si joace sansa dupa ce in campionat a dat o replica buna ros-albastrilor care atunci s-au impus cu rezultatul de 48-17.

Pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare si Gloria Buzau vor deschide seria partidelor de sambata, buzoienii revenind in Maramures dupa ce in turul sezonului regulat al SuperLigii CEC Bank au pierdut in aceeasi locatie cu rezultatul de 61-7. Zimbrii au incheiat turul campionatului pe locul patru, o pozitie mult sub posibilitatile acestei echipe, in timp ce Gloria Buzau va incerca sa-si consolideze statutul de revelatie a acestui sezon.

Stadionul Olimpia va gazdui dery-ul bucurestean dintre CSM Bucuresti, detinatoarea trofeului si Dinamo Bucuresti, alb-rosii venind dupa o jumatate de campionat in care nu au cunoscut gustul victoriei. In acest sezon cele doua echipe s-au intalnit atat in campionat, cat si in Cupa Regelui de fiecare data victoria revenind trupei antrenate de Eugen Apjok, 38-9 respectiv 42-9, adica partide in care dinamovistii nu au reusit sa inscrie niciun eseu.

Timisoara Saracens, campioana en-titre, va primi vizita Universitatii Cluj, pe stadionul Dan Paltinisanu, dupa ce in campionat intalnirea dintre cele doua echipe a fost amanata, banatenii participand in Challenge Cup. Daca Timisoara Saracens a incheiat turul SuperLigii CEC Bank pe pozitia a treia, asta si in conditiile unui joc mai putin disputat, clujenii nu se anunta totusi un adversar usor, mai ales ca trupa de pe malurile Begai va fi lipsita de aportul mai multor jucatori prezenti in lotul echipei nationale.

Programul sferturilor de finala ale Cupei Romaniei:
16.11.2018, ora 12:00, Stadion Ghencea: Steaua Bucuresti-Tomitanii Constanta
17.11.2018, ora 10:00, Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Gloria Buzau
17.11.2018, ora 12:00, Stadionul Olimpia: CSM Bucuresti-Dinamo Bucuresti
17.11.018, ora 12:00, Stadionul Dan Paltinisanu: Timisoara Saracens-Universitatea Cluj

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile