Provincia infrunta Capitala pentru accesul in finala Cupei Romaniei

Vineri si sambata, 23 si 24 noiembrie, sunt programate partidele din semifinalele Cupei Romaniei editia 2018-2019, la Cluj-Napoca, Steaua Bucuresti urmand sa intalneasca pe Timisoara Saracens in timp ce Arena Zimbrilor va gazdui disputa dintre CSM Bucuresti si Stiinta Baia Mare, dispute care vor decide numele celor doua finaliste.

Primele patru clasate in ierarhia finala a turului sezonului regulat din SuperLiga CEC Bank s-au impus in sferturile de finala ale Cupei Romaniei si astfel semifinalele actualei editii vor fi identice cu cele din 2010, adica CSM Bucuresti-Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti-Timisoara Saracens, penultimul act aducand pe teren echipele care an de an se afla in lupta pentru trofeele competitiilor interne.

Campioana en-titre, Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti se vor afla fata in fata pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, dupa ce banatenii au trecut de Universitatea Cluj in sferturile de finala, fara vreu eseu primit, iar ros-albastrii, in aceeasi faza a competitiei au invins pe Tomitanii Constanta, ambele echipe impunandu-se atunci fara emotii chiar si in absenta mai multor titulari convocati la lotul national.

In ultimii opt ani, Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens s-au intalnit de trei ori in semifinalele Cupei Romaniei. De doua ori au castigat militarii, in 2010 cu 23-17, iar in 2012 cu 38-33, moment in care echipa de pe malurile Begai era detinatoarea trofeului si tocmai avea sa castige titlul de campioana dupa o asteptare de 40 de ani, in timp ce banatenii s-au impus in semifinala din 2016, cu un rezultat concludent, 36-7, accesul de atunci in finala aducandu-le si trofeul in vitrina cubului.

Nici CSM Bucuresti, respectiv Stinta Baia Mare nu au avut probleme in a castiga partidele din sferturile de finala pentru a ajunge in penultimul act al actualei editii a Cupei Romaniei. Ambele au fructificat avantajul terenului propriu, tigrii dispunand de Dinamo Bucuresti, iar maramuresenii de Gloria Buzau, intalnirea din semifinale fiind in fapt o reeditare a finalei din sezonul precedent al competitiei, care s-a disputat tot la Cluj-Napoca, iar victoria a revenit trupei antrenate de Eugen Apjok.

Istoria Cupei Romaniei retine doua partide intre CSM Bucuresti si Stiinta Baia Mare, disputate in faza semifinalelor. Prima data cele doua echipe s-au aflat in aceasta ipostaza in 2010 cand baimarenii s-au impus greu cu 32-27, pentru ca in 2014, in partida gazduita in Ghencea, tot zimbrii sa obtina victoria si atunci una dramatica cu 18-16.

Programul semifinalelor Cupei Romaniei:
23.11.2018, ora 11:00, Iuliu Hatieganu: Steaua Bucuresti-Timisoara Saracens
24.11.2018, ora 12:00, Arena Zimbrilor: CSM Bucuresti-Stiinta Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *