CSM Bucuresti si Timisoara Saracens s-au calificat in finala Cupei Romaniei

Vineri si sambata s-au disputat semifinalele Cupei Romaniei, la Cluj-Napoca, Timisoara Saracens a trecut dupa o partida extrem de interesanta de Steaua Bucuresti, in timp ce detinatoarea trofeului, CSM Bucuresti s-a calificat in finala printr-o victorie impotriva Stiintei Baia Mare chiar pe Arena Zimbrilor.

Pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, Steaua Bucuresti a deschis scorul inca din minutul 3 cand Tudor Boldor a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa. Acest avantaj fragil al militarilor s-a mentinut pana inainte de fluierul de final al primei reprize cand, in urma unui mol, Vasile Rus a marcat un eseu transformat de Samoa Luke si chiar daca ros-albastrii au dominat aceasta parte a jocului, banatenii au intrat la cabine cu rezultatul de 7-3 in favoarea lor.

Samoa Luke a marit ecartul din lovitura de pedeapsa in minutul 46, dar dupa ce Vasile Rus a vazut cartonasul galben stelistii au profitat de superioritatea numerica si Alexandru Porojan a batut defensiva timisorenilor. Campionii en-titre insa nu au dezarmat si Valentin Poparlan a marcat un eseu care s-a dovedit a fi esential, caci reusita lui Grigoras Diaconescu nu a mai putut schimba soarta partidei, rezultat final: Steaua Bucuresti-Timisoara Saracens 13-17.

Chiar daca s-a deplasat in fieful Stiintei Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, CSM Bucuresti nu a avut emotii in a-si asigura calificarea in finala, partida fiind decisa inca din prima repriza cand elevii lui Eugen Apjok s-au distantat la 22-6, cu trei eseuri marcate fata de doar doua penalitati ale zimbrilor care nu au avut puterea de a reveni in partea secunda cand au izbutit sa bata o singura data defensiva CSM-ului, rezultat final: Stiinta Baia Mare-CSM Bucuresti 13-25.

Pentru CSM Bucuresti cate un eseu au marcat Marius Pocris , Stelian Burcea si Hinckley Vaovasa, toate in prima repriza, din fata butului evidentiindu-se Daniel Faasen cu cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapsa. Khvicha Jgerenaia a fost autorul singurei incercari de partea zimbrilor, iar Taniela Maravunawasawasa si-a trecut in cont o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

In urma rezultatelor inregistrate in semifinale, finala Cupei Romaniei editia 2018-2019 va fi una inedita intre CSM Bucuresti si Timisoara Saracens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *