CSM Bucuresti pastreaza trofeul Cupa Romaniei

Pe stadionul Florea Dumitrache din Capitala, s-a disputat finala celei de 72-a editii a Cupei Romaniei, iar victoria a revenit formatiei CSM Bucuresti care a invins pe Timisoara Saracens cu rezultatul de 24-14, dupa ce pe fondul unui joc echilibrat la pauza cele doua finaliste se aflau la egalitate, 9-9, tigrii intrand pentru a doua oara consecutiv in posesia trofeului.

Primii au marcat timisorenii prin Samoa Luke care a concrerizat o lovitura de pedeapa, dar replica puternica a tigrilor a modificat tabela in dreptul lor, autorul punctelor fiind Florin Vlaicu tot dintr-o tentativa de tinta. Dupa 15 minute egalitatea a persitat, mai intai Florin Vlaicu i-a adus in avantaj pe elevii lui Eugen Apjok, dar Samoa Luke a raspuns cu un dropgol spectaculos de la centrul terenului.

Ceva mai tarziu Daniel Faasen a conclucrat la o faza cu Hinckley Vaovasa, dar banatenii s-au aparat atent si au blocat actiunea celor de la CSM Bucuresti, pentru ca in minutul 25 trupa lui Sosene Anesi sa inscrie prin Samoa Luke din lovitura de pedeapsa. Bucurestenii au continuat sa fie mai prezenti in joc si Tangimana Fonovai a obtinut o penalitate ratata oarecum surprinzator de Florin Vlaicu din pozitie buna.

In cele din urma la pauza avea sa se consemneze egalitatea, 9-9, Florin Vlaicu avand inca o sansa din fata butului pe care nu a mai irosit-o, mai mult chiar ca urmare a unei curse a fundasului Sioeli Lama, CSM Bucuresti si-a masat adversarul in propriul 22, fara a gasi insa drumul catre terenul de tinta.

Dupa pauza rezultatul s-a mentinut pana in minutul 55, pe fondul unui joc pe contre, minut in care de la 40 de metri Florin Vlaicu a marcat alte trei puncte in contul CSM-ului. Din acel moment initiativa a ramas de partea bucurestenilor care dupa un mol de margine rulat de la la linia de 22 pana in terenul de tinta advers au beneficiat de un eseu de penalizare, iar Vasile Rus a vazut cartonasul galben.

Superioritatea numerica a CSM-ului s-a concretizat in desprinderea din minutul 68 cand balonul a ajuns la Omar Baliashvili pentru o noua incercare. Florin Vlaicu putea mari ecartul doar doua minute mai tarziu, dar a ratat o penalitate si partida s-a incheiat cu Timisoara Saracens in ofensiva, fapt care a dus la eseul lui Marius Simionescu, ambele echipe avand pe banca de pedepse cate un jucator Omar Baliashvili, respectiv Mesake Doge.

Prin victoria cu 24-14 CSM Bucuresti a castigat editia 2018-2019 a Cupei Romaniei, tigrii trecandu-si in palmares al doilea trofeu consecutiv al acestei competitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *