Stiinta Baia Mare-Timisoara Saracens, derby-ul etapei in SuperLiga CEC Bank

SuperLiga CEC Bank, primul esalon al rugby-ului romanesc a ajuns la etapa a 9-a, a doua din returul sezonului regulat, capul de afis al acestei runde fiind partida gazduita de Arena Zimbrilor dintre Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens, cele dou mari rivale, care si in sezonul trecut si-au disputat finala competitiei.

Victorioasa in debutul returului la malul marii impotriva celor de la Tomitanii Constanta, Stiinta Baia Mare va juca pentru prima data in fata propriilor suporteri in acest an si nu intr-o partida oarecare, chiar impotriva campionilor en-titre Timisoara Saracens. Luand in calcul ultimele patru partide directe toate au revenit timisorenilor, care in aditia trecuta s-au impus de trei ori, pentru ca in turul acestui sezon sa castige cu 32-26.

Atunci pe malurile Begai, a fost o partida interesata pentru ca in privinta raportului eseurilor s-a consemnat egalitate, 4-4, fostul baimarean Samoa Luke dovedindu-se insa mai inspirat din fata butului decat omologul sau Taniela Maravunawasawasa. Desigur se anunta si acum o disputa apriga mai ales ca banatenii vin cu un moral excelent dupa victoria dramatica obtinuta in fata rusilor de la Enisei, in barajul de calificare in grupele Challenge Cup, sezonul 2019-2020.

Pe stadionul Olimpia, liderul clasamentului, CSM Bucuresti va intalni pe Universitatea Cluj, studentii aflati in acest moment pe pozitia a sasea a clasamentului SuperLigii CEC Bank. Cu siguranta tigrii isi propun o victorie cu bonus ofensiv, insa va fi interesant de urmarit si replica clujenilor care au reusit o evolutie buna etapa trecuta in compania celor de la Steaua Bucuresti. In tur, CSM Bucuresti s-a impus cu rezultatul de 49-13.

In ciuda unui lot intarit masiv in pauza dintre tur si retur, Tomitanii Constanta nu au impresionat etapa trecuta cand au pierdut intr-o partida fara istoric in fata Stiintei Baia Mare la o diferenta de 44 de puncte. Acum Tomitanii vor juca in Ghencea impotriva celor de la Steaua Bucuresti, militarii care au castigat mai greu decat se asteptau la Cluj-Napoca avand nevoie de puncte pentru a-si consolida pozitia secunda care asigura o semifinala pe propriul teren.

Partida Dinamo Bucuresti-Gloria Buzau se anunta la fel de interesanta precum derby-ul marilor rivale Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens. Fara vreo victorie in actuala editie, Dinamo Bucuresti are acum sansa de a-si imbunatati linia de clasament, mai ales ca alb-rosii au de luat o revansa dupa infrangerea suferita in tur la Buzau. Nu va fi insa usor pentru ca Gloria a surprins deja prin evolutia contra campionilor en-titre, fireasca totusi pentru o echipa masiv intarita cu jucatori straini.

Programul etapei:
06.04.2019, ora 11:00, Stadion Olimpia: CSM Bucuresti-Universitatea Cluj
06.04.2019, ora 11:00, Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Timisoara Saracens
06.04.2019, ora 13:00, Stadion Florea Dumitrache: Dinamo Bucuresti-Gloria Buzau
06.04.2019, ora 13:00, Stadion Ghencea: Steaua Bucuresti-Tomitanii Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *