Zimbrii inving campioana, Dinamo la prima victorie stagionala

In etapa a 9-a contand pentru SuperLiga CEC Bank gazdele s-au impus in toate cele patru partide disputate, Stiinta Baia Mare a invins campioana en-titre Timisoara Saracens, Dinamo si-a trecut in cont primul succes stagional, Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti obtinand punctul bonus ofensiv prin victoriile impotriva echipelor Tomitanii Constanta, respectiv Universitatea Cluj.

Desi timisorenii erau cei care conduceau cu 6-0 pe Arena Zimbrilor la jumatatea primei reprize, Stiinta Baia Mare a revenit cu u eseu a lui Adrian Apostol si o lovitura de pedeapsa concretizata de Dorin Manole pentru a trece in avantaj la pauza, 8-6. Dupa reluare, Sikuea Taliauli respectiv Manumua Tevita au inscris cate un eseu, dar cu tentativele de tinta ale lui Samoa Luke, Timisoara Saracens era in avantaj, lovitura de gratie fiind data pe final de eseul lui Dorin Manole, transformat de Taniela Maravunawasawasa care a stabilit scorul partidei, 20-16.

Pe stadionul Florea Dumitrache, Dinamo Bucuresti a obtinut primul succes stagional dupa o partida de mare lupta cu Gloria Buzau, revelatia turului de campionat. Cu eseul lui Divan Ferguson, transformat de Antonio Savu, Dinamo a condus la pauza cu 7-0. Gloria Buzau a revenit cu doua eseuri ale lui Ian Ooosthuizen, dar Antonio Savu s-a remarcat din nou cu o tentative de tinta concretizata, punctecare aveau sa fie decisive in stabilirea invingatoarei, rezultat final: Dinamo Bucuresti-Gloria Buzau 13-12.

CSM Bucuresti ramane in fruntea clasamentului SuperLigii CEC Bank dupa victoria cu 39-8 in fata Universitatii Cluj. La pauza, tigrii conduceau cu 33-0, in ciuda diferentei de scor clujenii nu au dezarmat si au facut o repriza secunda mai buna cu doar cinci puncte primite si opt marcate. Cosmin Iliuta a semnat un hat-trick, Valentin Calafeteanu si Marian Ispir cate o reusita in terenul de tinta, incercarea studentilor ardeleni avandu-l ca autor pe Dragos Damian.

Dupa o partida fara istoric Steaua Bucuresti a reusit scorul etapei, 52-0 impotriva Tomitanilor Constanta, acesta fiind al doilea joc consecutiv in care echipa de la malul marii sufera cea mai drastica infrangere a rundei. Ros-albastrii au marcat opt eseuri, autori fiind Viorel Lucaci, Robert Neagu, Ionut Dumitru dubla, Vlad Badalicescu, Julien Bartoli , Bogdan Doroftei si Damian Stratila.

FOTO: Paul Ursachi/Sport Pictures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *