S-a incheiat sezonul regulat din SuperLiga CEC Bank editia 2018-2019

Sambata, 11 mai, s-au disputat partidele din etapa a 14-a contand pentru SuperLiga CEC Bank, ultima a sezonului regulat, prin victoria in fata Stelei, CSM Bucuresti a terminat aceasta parte a competitiei pe prima pozitie a clasamentului, iar echipa Tomitanii Constanta cu succesul impotriva Gloriei Buzau, coroborat cu rezultatele inregistrate in retur, si-a asigurat locul cinci.

Derbyul etapei s-a disputat pe stadionul Olimpia acolo unde CSM Bucuresti a invins cu rezultatul de 28-12 pe Steaua Bucuresti, militarii decimati de accidentari, dupa ce au fost o buna parte pe prima pozitie a clasamentului vazandu-se nevoiti a se multumi cu locul patru. Moa Maliepo, Nicolas Onutu, Florin Bardasu si Alexandru Savin au marcat cate un eseu pentru invingatori, toate transformate de Florin Vlaicu, ros-albastrii replicand prin Tudor Boldor si Alexandru Porojan, respectiv o transformare a lui Daniel Plai.

O partida la fel de interesanta a fost si cea de la malul marii cu Tomitanii Constanta si Gloria Buzau in lupta directa pentru locul cinci. Buzoienii au condus la pauza cu 15-10, dar fara puncte marcate in repriza secunda au permis constantenilor sa revina si sa se impuna cu rezultatul de 20-15. Raportul eseurilor a fost de 2-2, Samuel Swanepoel si Jone Nasalo, respectiv Hina Qhama si Darchia Tsotne, diferenta fiind facuta de Darren Baron, autor a cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Ca si in alte partide disputate anterior, Universitatea Cluj si-a jucat sansa cu ardoare, in cele din urma campionii en-titre, Timisoara Saracens nu au ratat ocazia de a pleca de pe stadionul Iuliu Hatieganu cu cinci puncte, impunandu-se cu 40-22. Samoa Luke a marcat trei eseuri si cinci transformari, Gabriel Rupanu, George Tatarus si Randall Morrison cate un eseu, toate in contul invingatorilor, pentru clujeni autorii punctelor fiind Darius Placintar, Claudiu Curca si Cristian Murgoci eseuri, Ovidiu Melniciuc doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Scorul etapei l-a realizat Stiinta Baia Mare care a invins-o pe Dinamo Bucuresti cu rezultatul de 45-14, iar zimbrii au incheiat sezonul regulat pe pozitia a treia a clasamentului. Bidzina Shamkharadze si-a trecut in cont o dubla, la fel si Adrrian Apostol, cate un eseu fiind marcat de Ovidiu Cojocaru, Sikuea Taliauli si Alexandru Bucur, dintre aceste reusite cinci au fost transformate de Alexandru Bucur, Taniela Maravunawasawasa si Dorin Manole. Cosmin Manole si George Croitoru cate un eseu, ambele transformate de Cristian Onofrei a fost replica dinamovistilor.

In urma rezultatelor inregistrate in ultima etapa a sezonului regulat progemul semifinalelor va fi urmatorul:
Semifinalele locurilor 1-4:
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti
Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare
Semifinalele locurilor 5-8:
Tomitanii Constanta-Universitatea Cluj
Gloria Buzau-Dinamo Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *