Finale inedite in Divizia Nationala de Seniori, editia 2018-2019

Stadionul Parcul Copilului va gazdui, sambata 18 mai, finalele Diviziei Nationale de Seniori editia 2018-2019, in partida pentru medaliile de bronz urmand sa se intalneasca RC Grivita si RC Barlad, in timp ce castigatoarea competitiei se va decide in urma disputei dintre CS Navodari si Stiinta Petrosani.

Participanta in premiera in Divizia Nationala de Seniori, RC Grivita a produs o frumoasa surpriza calificandu-se in finala mica, cea in care o va intalni pe RC Barlad. Ambele echipe au facut parte initial din aceeasi grupa de unde au reusit accesul in Play-Off. In acea faza a competitiei cele doua echipe s-au intalnit de doua ori, impartindu-si victoriile, barladenii impunandu-se la Bucuresti cu 28-20, pentru ca apoi RC Grivita sa castige in fieful acestora cu 8-7.

Victoria, dramatica, a Grivitei la Barlad a fost de fapt rezultatul cu care echipa de pe Parcul Copilului si-a asigurat prezenta in Play-Off. In acesta a doua faza a Diviziei Nationale de Seniori, RC Grivita si RC Barlad s-au reintalnit, din nou la Bucuresti si din nou oaspetii s-au impus, cu 18-15. In cele din urma atat grivitenii, cat si barladenii au urcat in semifinale si cum ambele au cedat in penultimul act al competitiei vor juca de acesta data pentru medaliile de bronz.

Cele doua echipe care au dominat faza grupelor, CS Navodari si Stiinta Petosani s-au calificat in finala, in acest sezon consemnandu-se o singura intalnire directa intre ele. CS Navodari a castigat initial Grupa Centru Sud cu sase victorii din tot atatea meciuri disputate, iar Stiinta Petrosani s-a impus in Grupa Centru Nord, tot cu un procentaj de 100% al victoriilor in cele opt partide pe care le-a sustinut.

In Play-Off, partida directa a fost programata la Navodari, acolo unde gazdele au castigat cu 17-11, dupa un meci incrancenat. Stiinta Petrosani a condus cu 6-0 la pauza, dar echipa de la malul marii a revenit iar suspansul a durat pana la ultimul fluier al arbitrului in conditiile in care se ajunsese la rezultatul de 12-11 pe tabela de marcaj si o transformare ratata de studentii din Valea Jiului.

In istoricul Diviziei Nationale de Seniori, acesta va fi cea de-a patra finala, existand sezoane cand sistemul competitional nu a prevazut faze finale. CS Navodari si Stiinta Petrosani nu s-au intalnit pana acum in finala mare, insa in 2014 cele doua echipe si-au disputat medaliile de bronz castigate atunci de CS Navodari care s-a impus cu 20-18.

Amintind de finalele Diviziei Nationale de Seniori, merita subliniat ca de fiecare data acestea au fost extrem de disputate, in 2014 RC Barlad a invins cu 25-24 pe favorita de atunci la titlu, CS Politehnica Iasi, in 2016 CSM Bucovina Suceava a trecut dramatic de CS Navodari, de aceeasi maniera impunandu-se si sezonul trecut Tomitanii Constanta in fata Gloriei Buzau, doua echipe care in prezent se afla in SuperLiga CEC Bank.

Finalele Diviziei Nationale de Seniori:
Finala mica ora 11:00, RC Grivita – RC Barlad, stadion Parcul Copilului
Finala mare ora 13:00, CS Navodari – CS Stiinta Petrosani, stadion Parcul Copilului – in direct pe RugbyTv.ro

FOTO: Dragos Pascaneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *