Timisoara Saracens castiga primul derby al sezonului 2019-2020

In cele doua partide programate in runda secunda a Cupei Romaniei, o victorie a revenit oaspetilor, Timisoara Saracens impunandu-se pe terenul campioanei en-titre, Stiinta Baia Mare, in timp ce, evoluand pe teren propriu, Gloria Buzau s-a impus de o maniera categorica in fata celor de la Dinamo Bucuresti.

Contand pentru Grupa A din cadrul Cupei Romaniei, derbyul Stiinta Baia Mare-Timisoara Saracens a fost unul pe masura titulaturii acestei partide. Singurul eseu al primei reprize l-a marcat Alexandru Tigla, timisorenii replicand prin fostul jucator al gruparii maramuresene, Samoa Luke, care a conctretizat trei lovituri de pedeapsa, la pauza zimbrii antrenati de Eugen Apjok avand un avantaj minim, 10-9.

Samoa Luke a marcat dupa reluarea jocului si Timisoara Saracens a trecut in avantaj, insa Stiinta Baia Mare a beneficiat de un eseu de penalizare. Victoria banatenilor, 22-17, au adus-o in cele din urma Valentin Poparlan, autor al unui eseu si Samoa Luke care s-a afirmat din nou din fata butului advers cu o transformare si o lovitura de pedeapsa, echipa de pe malurile Begai fiind in acest moment liderul Grupei A.

In Grupa B, Gloria Buzau s-a impus cu rezultatul de 46-14 in fata celor de la Dinamo Bucuresti, dupa o partida fara istoric, elevii lui Mugur Preda si Costica Mersoiu dominand categoric intalnirea. Desi primul eseu l-a marcat Dinamo Bucuresti, Gloria Buzau conducea la pauza cu 25-7, apoi in partea secunda buzoienii s-au distantat constant pentru un succes cu bonus ofensiv.

Gloria Buzau a marcat sase eseuri, autori Fili Lomani dubla, Marco Fuhri, Malafu Puniani, Ionut Simion, Wilfred Bowers, acesta din urma reusind si cinci transofrmari respective doua lovituri de pedeapsa. Pentru Dinamo Bucuresti s-a consemnat un eseu de penalizare alaturi de reusita lui Nicholas Moa, transformata de Antonio Savu.

Partida din Grupa A, dintre Tomitanii Constanta si Universitatea Cluj a fost reprogramata pentru data de 25 septembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *