Wilfred Bowers de la SCM Gloria Buzau e Jucatorul primei etape a SuperLigii CEC Bank

Bowers - jucatorul etapei I

Etapa inaugurala a editiei 2019-2020 a SuperLigii CEC Bank a adus trei victorii ale gazdelor, CSA Steaua a invins pe SCM Gloria Buzau cu 33-17, CSM Stiinta Baia Mare a trecut de ACS Tomitanii Constanta 42-17 si Timisoara Saracens a invins pe Universitatea Cluj cu 54-18. Cea mai echilibrata partida a rundei a avut loc la Bucuresti intre Steaua si Buzau, militarii reusind sa intoarca rezultatul si sa se impuna, dupa minutul 68.

Desemnat “Jucatorul meciului”, uvertura buzoienilor, Wilfred Bowers (23 ani, 1,77m si 78 kg), a fost ales si “Jucatorul etapei”. Marcator al unui eseu, a doua transformari si o lovitura de pedeapsa, jucatorul sud-african a fost om de baza al echipei, atat in aparare, cat si in atac.

Ce inseamna pentru tine faptul ca ai fost desemnat “Jucatorul etapei”?
Este o onoare, un privilegiu si sunt fericit ca munca pe care am depus-o pe teren a fost recunoscuta si rasplatita, multumesc lui Dumnezeu si colegilor mei ca m-au ajutat sa obtin asta. Ceea ce ne-am propus ca echipa este sa terminam in primele 4 in acest sezon si doresc sa ajut cat pot de mult echipa si colegii ca sa ne indeplinim acest obiectiv.

Cum a fost meciul cu Steaua?
Meciurile cu Steaua sunt intotdeauna grele si foarte fizice, este unul din acele meciuri in care poti creste ca jucator pentru ca ai in fata unii din cei mai buni jucatori din Romania, jucatori cu experienta de Cupa Mondiala. A fost un meci in care am invatat foarte multe, genul de meci care ne ajuta sa crestem.

Cum te-ai acomodat la Buzau?
Incerc sa invat cat mai multe despre cultura, traditiile si obiceiurile de aici, sa ii cunosc cat mai bine pe jucatori, sa invat limba, parte care, trebuie sa recunosc, mi se pare destul de dificila. Ma ajuta mult faptul ca in echipa am conationali, apoi alti jucatorii straini si ca putem vorbi engleza ceea ce face adaptarea mult mai usoara. Suntem o echipa tanara si incepem sa ne cunoastem din ce in ce mai bine, simt ca putem construi lucruri frumoase impreuna, ca putem creste, ca putem urca in clasament fata de anul trecut pentru ca avem multi jucatori tineri de calitate si ca vom invata mult mai multe lucruri cu cat vom juca mai mult in SuperLiga CEC Bank.

Ce obiective aveti pentru acest sezon competitional?
Personal imi doresc sa fiu unul dintre cei mai buni jucatori din SuperLiga, sa pot concura cu cei mai buni marcatori, daca nu sa fiu chiar cel mai bun, indiferent daca punctez prin eseuri sau transformari. Ca si obiectiv echipa isi doreste sa termine in primele patru in acest sezon, avem o mare sansa sa facem asta si daca vom da totul pe teren si vom juca la potentialul nostru maxim, acest lucru poate deveni o realitate.

In acesta etapa a doua veti sta, insa apoi, pe 14 septembrie, veti juca cu Timisoara Saracens, in deplasare. Cum vezi acest meci?
Ne asteptam la un meci fizic, va fi cel mai greu meci al nostru de pana acum, nu ca ar exista partide usoare in competitie, insa simt ca asta va fi foarte greu pentru noi. Timisoara este o echipa puternica, au facut multe transferuri, au multi jucatori noi. Noi trebuie sa fim foarte bine pregatiti din punct de vedere fizic si mental, si vom merge acolo sa ne jucam sansa, nu vom fi un adversar usor si vom lupta pana in ultimul minut.

 

CSA Steaua – SCM Gloria Buzau 33-17    Jucatorul meciului: Wilfred Bowers
 CSM Stiinta Baia Mare – ACS Tomitanii Constanta 42-17    Jucatorul meciului: Constantin Pristavita
 Timisoara Saracens – Universitatea Cluj  54-18     Jucatorul meciului: Hinckley Vaovasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *