Timisoara Saracens ramane in fruntea SuperLigii CEC Bank

Etapa a treia din cadrul SuperLigii CEC Bank a consemnat victorii ale gazdelor in toate partidele programate, Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti obtinand bonusul ofensiv in fata adversarelor Gloria Buzau, respectiv Tomitanii Constanta, in timp ce Universitatea Cluj a invins pe Dinamo Bucuresti in cea mai echilibrata intalnire a rudei.

Timisoara Saracens a intalnit pe stadionul Dan Paltinisanu pe Gloria Buzau, banatenii obtinand a treia victorie cu bonus ofensiv din tot atatea partide disputate. Dupa ce la pauza scorul a fost de 26-3, la finalul celor 80 de minute tabela de marcaj a indicat rezultatul de 38-10, astfel Timisoara Saracens cu maxim de puncte, 15, continua sa se afle pe prima pozitie a clasamentului SuperLigii CEC Bank.

In contul invingatorilor s-au contabilizat sase eseuri, avandu-i ca autori pe Marius Simionescu dubla, Stephen Shennan, Moa Maliepo, Jack Umaga si Paea Fonoifua, patru trasnformate de Samoa Luke, de partea buzoienilor Fili Lomani reusind o incercare, iar Mihai Golubenco o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Scorul etapei l-a reusit Steaua Bucuresti care a trecut de Tomitanii Constanta cu rezultatul de 80-19, una dintre cele mai mari diferente de scor inregistrate in ultimii ani in SuperLiga CEC Bank. La pauza militarii conduceau cu 31-9, constantenii reusind sa marcheze doar din lovituri de pedeapsa, in timp ce ros-albastrii aveau deja asigurat punctul bonus ofensiv inca din minutul 20.

Pentru Steaua au marcat Alexandru Porojan trei eseuri, Mario Arvinte doua eseuri, cate o finalizare in terenul de tinta apartinad jucatorilor Tudor Boldor, Florin Bardasu, Grigoras Diaconescu, Tangimana Fonovai, Nika Pataraia si Ionut Dumitru alaturi de un eseu de penalizare, noua transformate de Tudor Boldor. Samuel Swanepoel a semnat eseul de onoare al Tomitanilor, transformat de Darren Baron care a mai punctat si din patru penalitati.

Cea mai echilibrata partida a etapei s-a disputat pe stadionul Iuliu Hatieganu, Universitatea Cluj invingand pe Dinamo Bucuresti cu rezultatul de 28-20. Dinamovistii au facut o prima repriza mai buna si au condus cu 10-3, apoi studentii au intors, scorul devenind 15-10 pentru ca in minutul 68 ecartul sa fie doar de un punct in favoarea alb-negrilor. In cele din urma Universitatea Cluj a obtinut al doilea succes stagional si se afla pe pozitia a patra in clasament.

Cristian Murgoci a fost din nou de neoprit, a marcat doua incercari, o alta reusita in terenul de tinta advers apartinand lui Vlad Toma, iar Ovidiu Melniciuc s-a afirmat din fata butului cu doua transformari si trei lovituri de pedeapsa. Punctele dinamovistilor le-au marcat Divan Ferguson si Alexandru Mitu cate un eseu, Bakhva Kobakhidze, respectiv Tudorel Bratu cate o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *