CSM Stiinta Baia Mare trece in fruntea SuperLigii CEC Bank

Steaua Bucuresti s-a impus in derbyul cu Timisoara Saracens, chiar in Banat, Stiinta Baia Mare a invins cu punct bonus ofensiv la Cluj-Napoca, astfel in urma rezultatelor inregistrate in etapa a 5-a din SuperLiga CEC Bank baimarenii au trecut in fruntea clasamentului, singura victorie a gazdelor din acesta runda apartinand celor de la Dinamo Bucuresti.

Pe stadionul Dan Paltinisanu, Timisoara Saracens s-a aflat fata in fata cu vicecampioana Steaua Bucuresti,  victoria revenind militarilor cu rezultatul de 20-13, dupa ce la pauza tot elevii lui Danut Dumbrava conduceau cu 13-6. Astfel, timisorenii au suferit a doua infrangere stagionala dupa esecul consemnat pe terenul campioanei Stiinta Baia Mare, in timp ce Steaua Bucuresti ocupa pozitia a treia a clasamentului, avand insa un joc mai putin disputat.

Raportul eseurilor in derbyul de pe malurile Begai a fost de 2-1 in favoarea ros-albastrilor, reusita gazdelor avandu-l ca autor pe Dorin Lazar, in timp ce Ionut Dumitru, desemnat si jucatorul meciului si-a trecut in cont o dubla. Din fata butului advers s-au evidentiat Luke Samoa cu doua penalitati si o transformare, respectiv Florin Vlaicu autor a cate doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Scorul etapei s-a consemnat pe terenul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu acolo unde campioana en-titre, Stiinta Baia Mare a invins pe Universitatea Cluj cu scorul de 52-15 si astfel cu patru victorii din tot atatea partide a preluat sefia clasamentului SuperLigii CEC Bank, in care, studentii ardeleni se afla pe pozitia a patra.

Pentru clujeni macatori au fost Daniel Gheta, Ionut Mazare si un eseu de penalizare, de partea zimbrilor incercarile au fost reusite de Adrian Apostol dubla, Alexandru Tigla, Mtya Dumani, Paul Popoaia, Edmundo Tejerizo, Jgerenaia Kvicha si Iulian Hartig, patru transformate de Dorin Manole, iar doua de David Feliuai.

Singura victorie a gazdelor din aceasta runda a fost reusita de Dinamo Bucuresti, 31-15 cu Gloria Buzau, dupa o partida extrem de disputata, in ciuda diferentei de scor. Elevii lui Cosmin Ratiu au marcat trei incercari, in timp ce trupa condusa de Mugur Preda si Costica Mersoiu a finalizat de doua ori in terenul de tinta advers, niciuna dintre echipe nereusind la final sa-si treaca in cont vreun punct bonus.

Doua eseuri de penalizare si o reusita a lui Nickolas Moa, respectiv trei lovituri de pedeapsa concretizate de Bakhva Kobakhidze si una de Tudorel Bratu au fost contabilizate in dreptul alb-rosilor, de partea buzoienilor cate o incercare a jucatorilor Mihai Golubenco si Alexandru Afloare, Wilfred Bowers contribuind si el cu o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *