Valentin Poparlan: “Avem ca obiectiv castigarea Cupei Romaniei si aducerea ei la Timisoara”

Sambata, 30 noiembrie, la Brasov, pe stadionul Noua, va avea loc finala Cupei Romaniei, meci care le va aduce fata in fata pe CSA Steaua si Timisoara Saracens. Fara niciun trofeu in ultimul an competitional, campioana ultimilor ani din rugbyul romanesc, Timisoara Saracens doreste sa revina in forta si sa castige primul trofeu al acestui sezon. Valentin Poparlan, unul dintre jucatorii exponentiali ai echipei a prefatat intalnirea de sambata.

Ce inseamna pentru Timisoara sa joace cu trofeul pe masa?
De-a lungul anilor am demonstrat ca ne place să jucăm cu trofeul pe masă și, cu mici excepții, am și intrat în posesia lui, deci pentru noi este o normalitate. Acesta este scopul pentru care ne antrenăm zi de zi: să jucăm în fazele finale ale tuturor competițiilor în care participăm și să facem tot ceea ce ne stă în putință să câștigăm trofeele puse în joc.

Cum vine aceasta finală dupa un sezon fară nici un trofeu?
Pentru noi este un prim pas în realizarea obiectivului propus în acest sezon competițional și ne bucură să știm că munca noastră din acest sezon dă roade. După sezonul trecut ne-am regrupat, am evaluat greșelile făcute, am muncit mai mult și iată că vom juca din nou cu Cupa României pe masă.

Obiectivul pentru finală?
Fără nici un fel de îndoială, obiectivul este câștigarea Cupei României și aducerea ei la Timișoara.

Cum vezi meciul cu Steaua? Ce a învățat Timișoara din meciurile anterioare cu ei?
Confruntarea cu Steaua nu-mi creează emoții, ci meciul pe care îl avem cu noi înșine, ca și indivizi. A nu se înțelege asta ca o ofensă adusă coechipierilor mei, spun asta pentru că sunt de părere că în orice meci pe care îl jucăm, cel mai redutabil adversar al nostru suntem noi. Cel mai important în finala de sâmbătă va fi ca noi să jucăm împreună, uniți, să fim concentrați și dacă vom reuși să facem asta, sunt sigur că vom reuși să obținem ceea ce ne-am propus. Steaua ne-a arătat în ultimele confruntări unde suntem vulnerabili, dar am lucrat la asta și sunt sigur că toate sincopele din sistemul nostru de apărare s-au rezolvat.

Care este atuul Timișoarei? Ce poate face diferența?
Așa cum noi suntem cei mai redutabili adversari ai noștri, tot noi suntem și atuul: suntem un mixt echilibrat între tinerețe și experiență, între viteza de execuție a troacarilor și forța pachetului de înaintare. Dar una peste alta, atuul principal este dorința de a obține trofeul.

Cum este echipa? Cum este atmosfera?
Echipa este aptă din punct de vedere fizic și medical, pentru ca indiferent de formula aleasă, să facem față acestei prime provocări a sezonului. Avem un moral bun, venim după o victorie la un scor mare, având astfel șansa să ne punem în practică toate tiparele de joc.

Cum a fost săptămâna aceasta de pregătire?
A fost o săptămână normală de pregătire, s-a pus accentul pe recuperare și pe reglajul micilor detalii rămase de acordat, mai ales ținând seama că o mare parte dintre jucăorii echipei au participat la cantonamentul naționalei acum două săptămâni. Dar suntem concentrați și așteptăm cu nerăbdare să intrăm în teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *