SCM Timisoara s-a calificat in semifinalele SuperLigii CEC Bank

Scorul a fost deschis chiar in primul minut de Stephen Shennan dupa o cursa a lui Vaovasa, continuata de Rupanu. Melinte a trimis balonul in bara, si nu a reusit transformarea, astfel ca partida a inceput practic de la scorul de 5-0 pentru Timisoara.

In minutul 5, Nasalo a ratat o lovitura de pedeapsa pentru Tomitanii.

Dupa atacuri sustinute ale timisorenilor, Moa Maliepo a reusit un nou eseu, iar Melinte nu a mai ratat transformarea pentru 12-0.

Sase minute mai tarziu, banatenii au continuat presiunea si au recuperat o minge in 22-ul constantenilor, iar Maliepo a reusit dubla, Melinte a transformat si Timisoara conducea cu 19-0.

Tomitanii au revenit in joc, si dupa un atac sustinut, Ciocoiu a culcat balonul in terenul de tinta advers. Burlacu nu a reusit transformarea, iar scorul devenea 19-5.

Echipa antrenata de Valentin Calafeteanu a revenit in atac, dar Melinte a fost placat in terenul de tinta si nu a reusit sa inscrie.

Timisoara a castigat mai multe gramezi ordonate succesive, ultima dintre ele ajungand pana in terenul de tinta advers, unde inchizatorul Stratila si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor. Pozitia pentru transformare a fost facila pentru Melinte care a dus scorul la 26-5.

La reluarea partidei Tomitanii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa, iar Nassalo a reusit sa trimita balonul printre buturi. 26-8 pentru banateni.

Tevita Manumua a fost marcatorul eseului cu numarul cinci, dupa o faza orchestrata de acelasi Vaovasa. Melinte nu putea rata din fata betelor, astfel ca scorul a devenit 33-8, in minutul 33.

Stratila a reusit si el dubla, Melinte a ratat transformarea si scorul pauzei a fost Tomitanii 8, Timisoara 38.

Partea secunda a inceput cu Cristi Boboc care a profitat de balbaielile din apararea timisorenilor si a marcat un nou eseu pentru echipa de la malul marii, iar Nassalo a transformat.

Burlacu a gresit o pasa catre capitanul Adrian Ion, Vaovasa a profitat si a marcat un nou eseu, transformat de Melinte, pentru 45 – 15.

Intrat pe teren in partea a doua, Marian Sabau a culcat balonul in terenul de tinta al constantenilor dupa un mol de margine al echipei sale. Melinte a facut 52-15 dupa transformarea incercarii.

Partida s-a incheiat asa cum a inceput, cu eseul lui Shennan si ratarea transformarii pentru Melinte.

Scor final, SCM Timisoara 57, ACS Tomitanii 15.

Partida a insemnat debutul ca antrenor pentru fostul international Valentin Calafeteanu, dar si revenirea in campionatului intern a lui Mihaita Lazar.

Timisoara va evolua saptamana viitoare cu Steaua, in Ghencea, in semifinalele SuperLigii CEC Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *