Test de forță pentru doi Stejărei, Sorin Pândichi și Kemal Altinok, debutanți în SuperLiga CEC Bank

Meciurile din barajul de calificare în semifinalele SuperLigii CEC Bank nu au însemnat doar devenirea rugbyului în iarbă, ci și debutul în cea mai importantă competiție a Ovalului autohton a doi dintre componenții naționalei de U20, Sorin Pândichi și Kemal Altinok. Cei doi tineri jucători în vârstă de 18 ani, respectiv 19 ani, componenți ai României U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad si al Romaniei U18 7’s la Europeanul de la Gdansk de anul trecut, s-au transferat în această pauză competițională la SCM Timișoara.

În ciuda vârstei, cei doi și-au făcut debutul în meciul dintre SCM Timișoara și ACS Tomitanii, câștigat de bănățeni cu 57-15. În acest weekend, cei doi se află înaintea unui alt meci extrem de important, cu CSA Steaua, meci care îi poate duce în marea finală a competiției.

Sorin (19 ani, 1,73 și 72 kg) evoluează pe postul de mijlocaș la grămadă și a evoluat până în acest sezon la clubul de juniori Cleopatra Constanța, dar și în Divizia Națională de Seniori, la CS Năvodari. “Am avut emoții foarte mari la început și apoi cu cât adunam mai multe minute de joc, am început să le controlez mai bine. M-am gândit strict pe ce am de făcut, să urmăresc jocul, să găsesc cele mai bune soluții pentru echipă. Mă bucur că am debutat, a fost un meci bun și sper ca în partida cu Steaua să jucăm și mai bine. Le mulțumesc colegilor că m-au ajutat în meci și sper să cresc. Este un alt nivel al jocului, însă cu multă muncă și seriozitate sper să mă descurc cât mai bine, să ajut echipa.”, a spus acesta.

Dacă pentru Sorin evoluția la seniori nu a fost o noutate, pentru Kemal (18 ani, 1,89m si 92 kg), jucător de linia a treia, care a evoluat pentru CT Dinicu Golescu, component al CNOPT, prezența într-un asemenea meci a fost o premieră. “Mi-am făcut debutul la noua echipă de seniori, mi-am dorit foarte mult acest lucru și mă bucur că mi s-a dat această șansă. Băieții m-au ajutat foarte mult, m-au implicat în joc, mi-au dat pase, este un colectiv foarte prietenos, deschis,sunt foarte mulți jucători cu experiență de la care încerc să învăț cât mai mult. A fost primul meu meci, are și o semnificație aparte pentru că vine și după o lungă perioadă de pauză, jucat în pandemie, este ceva special. Ca nivel a jocului a fost destul de greu, intensitatea e foarte mare, efortul, la fel, însă doar fiind pe teren în aceste meciuri, cât mai mult, poți crește ca jucător. Îmi doresc să jucăm finala, este un vis pentru mine, însă am încredere că putem reuși.”, a declarat Kemal.

Duminică, 6 septembrie, de la ora 15:30 (în direct pe TVR 1), în a doua semifinală a SuperLigii CEC Bank, CSA Steaua întâlnește pe SCM Timișoara. Meciul se va disputa fără spectatori, conform noilor reguli care se aplică pe perioada pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *