Antrenorul României, Andy Robinson: “E grozav că rugby-ul a revenit pe teren, de acum trebuie să începem să creștem jocul”

SuperLiga CEC Bank își va desemna în acest sfârșit de săptămâna campioana ediției 2019-2020, după ce în weekend s-au disputat semifinalele competiției. Revenit în România în aceste zile pentru a vedea meciurile din campionatul intern și pentru a pregăti partidele României din toamnă, antrenorul naționalei de seniori, Andy Robinson, a urmărit ambele partide.

“E frumos să vezi meciuri de rugby după o perioadă destul de lungă și sunt plăcut surprins de meciul dintre Steaua și Timișoara, două echipe fantastice care au făcut un joc foarte bun. Îmi pare rău pentru Steaua, s-a văzut că nu a jucat de șase luni, că nu a avut meci, de asemenea sunt impresionat de linia de treisferturi a Timișoarei care a fost excepțională și de felul în care Timișoara a muncit să obțină victoria. Cât despre cealaltă semifinală, Baia Mare a jucat bine, a dominat meciul, a dominat în zonele de contact, a reușit multe offload-uri, au fost mulți jucători tineri care au jucat foarte bine, ceea ce e îmbucurător.”, a spus acesta.

În timpul acestor luni speciale, în timpul pandemiei, antrenorul englez a ținut în permanență legătura cu Stejarii, le-a transmis programe de pregătire și a monitorizat evoluția fiecăruia: “Am comunicat pe whatsapp, le-am trimis video-uri, sfaturi despre cum își pot îmbunătăți condiția fizică, ce să lucreze pe partea de fitness, dar și pe skills. A fost o perioadă grea pentru jucători pentru că nu au putut să fie pe teren, să se antreneze. Au muncit foarte mult individual și la cluburi și asta se vede, pentru că se prezintă foarte bine. Mi-a lipsit mult întâlnirea cu jucătorii, contactul direct pentru că doar așa se crează o legătură specială atunci când lucrezi cu ei. Sunt câțiva jucători tineri, foarte talentați, care pot crește. Însă ce este cu adevărat grozav este că s-au putut relua competițiile sportive, că rugbyul a revenit pe teren, este un pas mare pentru joc. De acum înainte trebuie să începem să creștem jocul.”

În ceea ce privește echipa națională, România va susține meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, cu Belgia, pe 31 octombrie. “Va fi un meci interesant, Belgia a progresat mult în ultimii ani, au un antrenor nou, jucători sunt buni, noi însă avem avantajul de a juca acasă și e important să obținem un rezultat la fel de bun ca cel pe care l-am obținut cu Spania acasă. Dacă ne uităm la meciul acesta dintre Steaua și Timișoara și felul în care jucătorii au jucat, cu încă 4,5 meciuri de acest nivel, vom fi pregătiți fizic pentru acel meci.“, a spus Andy Robinson.

Sâmbătă, 12 septembrie, pe Stadionul Noua din Brașov sunt programate finala și finala mică a SuperLigii CEC Bank: CS Dinamo – CSA Steaua (ora 10:00) și CSM Știința Baia Mare – SCM Timișoara (ora 15:30). Partidele se vor desfășura fără spectatori și vor fi transmise în direct pe TVR 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *