Dublu derby in finala mare și finala mică a SuperLigii CEC Bank

Sambata, 12 septembrie, pe stadionul Noua din Brasov se vor disputa finalele SuperLigii CEC Bank editia 2019-2020, in care vom asista la doua mari derbyuri ale rugbyului romanesc, Steaua si Dinamo aflandu-se in lupta pentru medaliile de bronz, de la ora 10:00, iar Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara pentru titlul de campioana, de la ora 15:30. Meciurile se vor disputa fara spectatori si vor putea fi urmărite în direct pe TVR 1.

Eternul derby, cum mai este denumita partida dintre cele doua mari rivale din Capitala, Steaua si Dinamo, cele mai titrate echipe ale primului esalon valoric, va decide medaliata cu bronz a editiei 2019-2020 a SuperLigii CEC Bank. Dinamo pentru a ajunge pana aici a trecut de Universitatea Cluj, iar in semifinale a cedat pe terenul zimbrilor, in timp ce Steaua a pierdut in penultimul act al competitiei chiar pe propriul teren in fata celor de la SCM Timisoara.

Militarii pornesc ca favoriti avand in vedere ca din cele 18 partide directe cu Dinamo in cadrul SuperLigii CEC Bank s-au impus de 16 ori, ultima victorie a alb-rosiilor datand din 2014 cand s-a inregistrat un 11-10, in Ghencea. In actualul sezon pe stadionul Florea Dumitrache Steaua s-a impus cu 36-7.

Din cele opt finale ale SuperLigii CEC Bank care au avut loc pana acum, cinci s-au disputat intre Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara. Daca baimarenii au fost prezenti in toate cele opt finale si s-au impus de trei ori, banatenii au castigat de fiecare data cand au jucat cu trofeul pe masa si de fiecare data au trectu chiar de Stiinta Baia Mare.

In ceea ce priveste intalnirea din finalale competitiilor, fie ca au fost in SuperLiga CEC Bank, Cupa Romaniei sau Cupa Regelui, 9 la numar, maramuresenii nu au reusit niciodata sa invinga echipa de pe malurile Begai. Cele 29 de partide directe din SuperLiga CEC bank, 15 au revenit timisorenilor, 12 baimarenilor, de 2 ori consemandu-se remiza. Sa mai notam ca toate cele cinci titluri ale Timisoarei au venit sub comanda lui Chester Williams.

Fata de cele mentionate mai sus, Stiinta Baia Mare are ascendentul moral de a fi castigat ultimele trei partide directe. 20-16 in sezonul regulat al editiei anterioare, 35-30 chiar in fieful Timisoarei, tot sezonul trecut , dar in semifinale, in campionatul current, elevii lui Eugen Apjok impunandu-se cu 28-24 dupa o partida dramatica in care banatenii au condus la un moment dat cu 24-8.

In privinta locatiei finalelor SuperLigii CEC Bank, Brasovul devine, in premiera, a patra gazda dupa Stadionul National Arcul de Triumf, care a gazduit sase asemenea evenimente, Baia Mare si Barlad, in orasul moldav avand loc finalele editiei 2018-2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *