Etapa inaugurală a Cupei României a adus un debut în arbitrajul din primul eșalon

Meciul inaugural din prima etapă a Cupei României, dintre CSA Steaua și ACS Tomitanii Constanța, a adus un debut în arbitrajul din primul eșalon valoric al Ovalului autohton.

În vârstă de 19 ani, căpitanul României U18 de la Europeanul de anul trecut de la Kaliningrad, David Popa, a făcut parte, ca arbitru de margine, din brigada desemnată la meciul din Ghencea.

“O delegare la care sincer nu mă așteptam, având în vedere situația specială în care ne aflăm cu pandemia, cu toate normele și măsurile în vigoare. M-am bucurat mult să revin pe teren, chiar dacă este în postura de arbitru, nu de jucător și sper ca de acum înainte să am cât mai multe meciuri la acest nivel. M-a atras mai mult partea aceasta a jocului, de a arbitra, nu cred că voi mai fi pe teren în postura de jucător. Încă de la primul curs, făcut cu Vlad Iordăchescu, mi-a plăcut ideea de a arbitra, Vlad m-a încurajat foarte mult. Sunt bucuros că am putut face acest pas, încerc să urmez o carieră profesionistă în arbitraj, însă este foarte importantă pentru mine și școala, facultatea. Sunt abia la început, mai am mult de muncit, însă sper să ating cel mai înalt ” a spus acesta.

 

 

Debutul în arbitraj și l-a făcut în urmă cu patru ani, la un turneu de rugby 7 feminin de la Bârlad, în urma unui curs de pregătire Level 1 World Rugby organizat de către Federația Româna de Rugby. Apoi anul trecut a continuat cu level 2, facut la Amsterdam cu Michael Patz și Jamye Leahy și un curs de arbitraj level 1 rugby 7 la Cluj. A arbitrat până acum meciuri din Campionatul Național de Rugby 7 feminin, senioare și junioare, partide din Divizia Națională de Seniori și din campionatele naționale de juniori și copii și la două turnee de rugby în 7 la Heidelberg.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *