S-au stabilit finalistele Diviziei Naționale de Seniori, ediția 2019-2020

Divizia Națională de Seniori a programat sâmbătă, 7 noiembrie, returul semifinalelor din play-off. Astfel, în urma celor două meciuri disputate, CS Știința Petroșani și CS Năvodari s-au calificat în finala competiției, în timp ce RC Bârlad și CSM Galați vor juca pentru medaliile de bronz.

Finalele vor avea loc pe 14 noiembrie (tur) și 21 noiembrie (retur). Partidele se vor desfășura fără spectatori.

La Năvodari, campioana en-titre a DNS a trecut de CSM Galați cu 16-12 (10-6), la finalul unei meci echilibrat. Elevii lui Cornel Suciu au deschis scorul în minutul 10, prin eseul reușit de aripa Dumitru Papaiane, transformat de Codrin Bercu. Câteva minute mai târziu, au mai pus trei puncte pe tabelă dintr-o penalitate transformată de același Bercu, 10-0. Până la pauză, gălățenii au redus diferența prin două penalități transformate de uvertura Ionuț Niacșu, 10-6, care a fost de altfel și scorul pauzei.

În partea secundă, gazdele au profitat de superioritatea numerică, după eliminarea temporară la sfârșitul primei părți a lui Dragoș Giușcă, au pus presiune pe apărarea gălățeană, care a greșit, arbitrul Alexandru Ionescu dictând o lovitură de penalitate împotriva lor. Bercu a transformat din nou, 13-6. Un minut mai târziu, Ionuț Niacșu și-a readus echipa în joc printr-un dropgol spectaculos, 13-9. Au urmat minute bune de joc, ambele echipe având șansa de a mai pune puncte pe tabelă, cei care au reușit acest lucru fiind oaspeții, printr-o penalitate transformată de Niacșu, desemnat și cel mai bun jucător al partidei. Galațiul s-a apropiat doar la un punct, 13-12, în minutul 62.

Finalul meciului avea să aparțină echipei din Năvodari care și-a adjudecat partida și locul în finala competiției, după o lovitură de penalitate reușită de Bercu, în ultimul minut al partidei, 16-12.

În cea de-a doua semifinală, CS Stiința Petroșani a trecut în deplasare, de RC Bârlad cu 32-27 (13-5), la finalul unui meci frumos, în care echipele au alternat conducerea pe tabelă. Vice-campioana DNS a început în forță meciul, punând primele trei puncte pe tabelă prin lovitura de penalitate reușită de Răzvan Borș, în minutul 6. Bârlădenii au profitat de eliminarea temporară a lui Borș, și au revenit în joc prin eseu lui Florin Neagu, 5-3. Treptat jocul s-a mutat în 22-ul gazdelor, elevii lui Alexandru Lupu reușind două încercări prin Daniel Ivan (min. 34) și Ioan Bodor (min. 38), intrând la pauză cu avantaj, 13-5.

În repriza secundă, Bârladul a început în forță prin eseul lui George Matase, transformat de Ovidiu Neagu, ca 5 minute mai târziu să preia conducerea prin penalitatea reușită de același Neagu, 15-13. Au urmat momente bune de joc ale echipei din Valea Jiului care în 10 minute a reușit două eseuri prin Marian Barbu, care și-a și transformat încercarea și Constantin Ivanciu, distanțându-se pe tabelă, 25-15. Scorul părea să ia proporții după ce și Cristian Curta a culcat balonul în terenul de țintă, Barbu transformând, 32-15, însă Bârlad a revenit bine pe final, marcând două eseuri prin Cristian Constantin și Alexandru Crăciun, ultimul trasnformat de Neagu, pentru a închide tabela la 32-27.

Foto: Dragos Pascaneanu

În acest weekend, au început și meciurile din play-out. La Gura Humorului, RC Grivița a reușit să se impună cu 17-13 (12-13) în fața echipei gazde, la finalul unei partide în care majoritatea punctelor s-au marcat în prima parte.

Gura Humorului a început în forță deschizând scorul în minutul 3, printr-o penalitate reușită de mijlocașul la gramadă Alin Conache. Grivițenii au profitat însă de eliminarea temporară a lui Cosmin Daraban și în 10 minute au marcat două eseuri, unul prin Andrei Homiuc, transformat de Ștefan Pătrașcu și altul prin Silviu Mircea, desprinzându-se la 12-3. Gazdele au revenit în joc și au reușit să întoarcă rezultatul, 13-12, intrând în avantaj la vestiare. Punctele revenirii au fost marcate de Alin Conache, o penalitate și Ciprian Hostiuc, eseu, transformat de același Conache.

Partea secundă a fost marcată de multe momente de indisciplină ale ambelor echipe și de un joc steril în care 30 de minute nu s-a marcat. RC Grivița și-a adjudecat victoria după un eseu reușit de Eduard Marica, în minutul 70, 17-13.

Rezultatele meciurilor:
PLAY-OFF
SEMIFINALE:
CS Năvodari – CSM Galați 16-12 (14-7 în tur pentru Năvodari)
RC Bârlad – CS Știința Petroșani 27 – 32 (22-3 în tur pentru Petroșani)

PLAY-OUT
RC Gura Humorului – RC Grivița 13-17

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile