RC Barlad, medaliata cu bronz a DNS, editia 2019-2020

Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon valoric din rugbyul românesc, și-a aflat medaliata cu bronz a ediției 2019-2020. Deși a pierdut, în deplasare, în returul finalei mici, fiind invinsa de CSM Galati cu 22-19, RC Barlad a urcat pe podiumul competiției datorită victoriei din tur, 30-10.

RCM Galați, echipa revelație a acestei ediții de campionat, a dominat partida disputata acasa, pe terenul Municipal din Galati. Partida a inceput cu un joc de tatonare intre cele doua adversare, ambele echipe avand sanse de a deschide tabela, lucru reusit de catre oaspeti, prin eseul lui George Bulearca, in minutul 22. Avantajul a fost imediat consolidat de catre Dragos Giuscă care a culcat balonul in terenul de tinta al Barladului, Alexandru Bîsceanu a transformat și scorul ajungea la 12-0.

Cateva minute mai tarziu, elevii lui Marius Secuianu si-au marit avantajul, printr-o penalitate transformata de Bîsceanu, și de eseul lui Alexandru Ungureanu, transformat de acelasi Bîsceanu, 22-0. Exact înainte de intrarea la vestiare, oaspeții au reușit să pună și ei primele puncte pe tabelă, prin penalitatea transformată de Ovidiu Neagu.

CSM Galați a terminat pe locul 4 acest sezon al DNS

În partea a doua, elevii lui Ioan Harnagea au redus treptat din diferentă, prin cele trei lovituri de pedeapsă transformate de Ovidiu Neagu, desemnat de altfel si “Omul meciului”, 22-12. Galațiul nu a mai avut forta si luciditatea din prima repriză, fiind nevoiți să se mulțumească cu această a doua victorie în fata Barladului, după cea din sezonul regulat, când s-au impus, tot acasă, cu 11-9. Meciul părea să se închidă la scorul de 22-12, însă pe final, din cauza mai multor greșeli repetate ale gazdelor, Barlad a beneficiat de un eseu de penalizare, fiind stabilit astfel și scorul final, 22-19.

RC Barlad pastreaza astfel medaliile de bronz cucerite la editia trecuta si se mentine pe podiumul DNS.

Campioana DNS va fi aflata pe 2 decembrie, in urma intalnirii dintre CS Navodari si CS Stiinta Petrosani, finala urmand sa se dispute intr-o singura mansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *