Viorel Lucaci, căpitan CSA Steaua: “Avem nevoie să câștigăm această Cupă, în primul rând pentru noi”

CSA Steaua va întâlni sâmbătă, 28 noiembrie, în finala Cupei României, pe CSM Știința Baia Mare (ora 12:00, în direct TVR 1). Căpitanul “roș-albaștrilor”, Viorel Lucaci a prefațat această partidă, la finalul căreia steliștii doresc să-și păstreze trofeul cucerit sezonul trecut.

La fel ca sezonul trecut, Steaua este în finala Cupei. Ce așteptări aveți?
A fost un an greu, cu pandemie, cu pauză, cu antrenamente acasă, cu antrenamente individuale la teren, cu stat în izolare, cu toată situația aceasta nouă pentru toți. Avem nevoie să câștigăm această Cupă, avem nevoie de trofeu pentru că am muncit enorm de mult și avem nevoie de această victorie pentru noi, pentru echipă, în primul rând.

Cum sunteti?
Au fost momente grele din cauza situației medicale, din fericire unii colegi și-au terminat perioada de izolare,  au revenit la antrenamente. Va fi un meci foarte important pentru noi, un meci care sper să ne scoată din acea pasă cu semifinala pierdută pe teren propriu cu Timișoara în SuperLiga CEC Bank. Este un meci pe care trebuie să îl câștigăm!

Sunteți deținătorii trofeului. E o presiune în plus asta, toți au așteptări de la voi…
Noi suntem primii care avem așteptări de la noi. Nu știu dacă e vreo presiune, însă dacă noi reușim să punem în meci tot ce facem la antrenamente, o să fie bine. Problema este că în perioada aceasta nu ne-am antrenat ca de obicei, nu a fost pregătirea aceea constantă din sezoanele trecute. A fost greu și felul  în care ne-am pregătit, multă pregătire fizică, puțin cu balonul, fără contact, dar cu toate acestea, suntem aici și sper să avem puterea să lăsăm în urmă acele momente și să câștigăm meciul de sâmbătă, în primul rând pentru noi.

Ești unul dintre cei mai experimentați jucători ai Stelei, cum este perioada asta pentru tine?
Perioada asta a fost extraordinar de grea, nu atât din punct de vedere al pregătirii fizice, ci mai ales al consumului psihic. Nu știi ce te așteaptă mâine, nu știi ce se întâmplă după o săptămână, două, cum te antrenezi, cât, când… A fost foarte ciudat pentru noi, am încercat să luăm totul treptat, să nu ne pierdem forma, indiferent dacă jucăm sau nu, dacă începem sau nu începem, a fost o situație foarte grea, dar în același timp nu avem ce să facem, suntem plătiți pentru a juca acest sport și sper să ne acomodam. Cred că toate echipele s-au confruntat cu problemele acestea, important este să ne adaptăm și să reușim să facem meciuri bune, meciuri care să se ridice la nivelul celor din sezoanele trecute.

Are Steaua avantajul unui meci jucat, cel cu Dinamo?
Acest meci jucat acum, este un avantaj, cred că ar fi fost și mai bine dacă nu aveam și noi probleme medicale și am fi putut pune în teren echipa pentru finală, practic atunci ar fi fost un avantaj, însă ne ajută un meci în plus. S-a văzut diferența în semifinala din SuperLiga CEC Bank, când Timișoara a avut un meci în plus disputat.

Cum este echipa?
Avem jucători tineri, chiar ne-am mai întărit în decursul anului, cu jucatori noi. Eu sunt foarte bucuros că avem jucători tineri români, pentru mine asta contează cel mai mult, sunt român, sunt jucători care știu ce înseamnă rugbyul la noi, au crescut aici și asta contează enorm.

Ce crezi că va face diferența?
E greu că nu am reușit să facem programul de pregătire cum era înainte, însă cred că va câștiga echipa care are capacitatea de a se adapta cel mai bine la condițiile actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *